ÉletmódKiemelt

Kemenesi Gábor kifejtette a véleményét az oltásokról és a jelenlegi helyzetről

Magyarország komoly károkat szenvedett az előző hullámok során a lakosságarányos halálozások tekintetében. Jelen járványhelyzetben komoly fékezésre van szükség, hogy mérsékelni tudjuk a további károkat. Vessünk most be mindent, amit megtanultunk az elmúlt másfél évben. – írja a virológus Facebook bejegyzésében.

Kifejtette, hogy az oltások vitathatatlanul működnek a vírus legszörnyűbb hatásai ellen, amennyiben megfelelő mértékben és megfelelő felelősség mellett, egyéb megoldásokkal együtt (maszk, stb), jól időzítve vetjük be a Delta hullámban.

Hozzátette: további tudományosan leírt tény, hogy a vakcinált emberek kevésbé adják tovább a fertőzést, és kevesebb ideig fertőznek, amennyiben elkapják. Ez különösen olyan munkakörökben rendkívül jelentős, ahol más emberekért is felelünk, őket potenciálisan veszélyeztethetjük (pedagógus, egészségügyi dolgozó, bolti eladó, stb). Továbbá különösen fontos egy olyan helyzetben, mint a mostani, ahol minden eszközünkkel a járvány terjedésének fékezéséért kellene tennünk – MASZK!

Továbbá megemlítette, hogy ne féljünk a harmadik oltástól, a delta hullám kapcsán számos kiváló tanulmány bizonyította, hogy az egészségügyi károk mérséklésére rendkívül alkalmas és biztonságos.

A virológus gondolt azokra, akik soknak találják a harmadik oltást, ehhez mellékelte az alábbi táblázatot, ennek kapcsán megemlítette, hogy a táblázatban látható adatok összefoglalják, hogy az egyéb, gyermekkori és opcionális oltások közül is a legtöbb 3 dózisos, vagy annál több. A hosszútávú immunitás kialakításáért még korántsem biztos, hogy nem a három dózisos alapoltás lehet a megoldás – ezt még vizsgálni kell, de amit bizonyosan látunk: Működik a delta hullámban!

Forrás: Kemenesi Gábor Facebook oldala

Végezetül hozzátette: Mindenki vigyázzon magára és vigyázzunk egymásra. Azokat az embereket, akik munkakörük folytán jelentős szerepet töltenek be a társadalom működésében (pedagógusok, egészségügyi dolgozók, stb) Kemenesi Gábor kiemelte arra kéri, hogy éljenek a végzettségükből adódó tudományos igényű gondolkodási képességükkel és kövessék a tudomány szavát. Ne a félelem vezéreljen senkit, mindenre van tudományos válasz, keressék a megfelelő helyeken. Amire pedig még nincs, ott gőzerővel dolgozik a tudomány, hogy mihamarabb legyen. Addig is a lehető legtöbb éppen rendelkezésre álló ismeret alapján mutatja a legbiztonságosabb és leggyorsabb kivezető utat a járványból.

 

Forrás: Kemenesi Gábor Facebook bejegyzése

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close