ÉletmódKiemelt

Kemenesi Gábor megcáfolta az oltásellenesek variáns-teóriáját

Nem az oltásról jönnek létre. 

Nincs igazuk azoknak, akik szerint a koronavírus-mutációk az oltások miatt jönnek létre. Kemenesi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem Junior Príma-díjas virológusa szerda esti Facebook-posztjában cáfolta a vélhetően oltásellenesekhez köthető teóriát. A férfi szerint egyértelműen nem igaz az állítás, ehhez pedig egy grafikont is megosztott a követőivel, hogy demonstrálja igazát. 

„Nagyon sokat hallani ezt a téveszmét, virológusként pontosan értjük, hogy ez miért nem így van. Most végre megjelent egy hiánypótló tudományos munka, ahol egy szemléletes ábrával össze is foglalják ezt” – írta posztjában a virológus. Azt írta, a függőleges tengelyen a mutációk megjelenési frekvenciája, a vízszintes tengelyen pedig az átoltottság százaléka látható. A pontok egy-egy országot jelölnek.

Kemenesi Gábor szerint a látottak alapján egyértelmű, hogy a jól átoltott országokban a mutációk megjelenési gyakorisága is jelentősen csökken. Ez pedig érthető, hiszen a vakcinák csökkentik a vírus általános jelenlétét, terjedését, egészségügyi hatásait. Végül hangsúlyozta: a mutációk az elszabadult járványgócokban születnek.

168.hu

Címlapkép: MTI

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close