KiemeltKultúra

Kerékcsikorgással, autóbemutatóval összekötött családi nap; szombaton az autókedvelőké lesz a főszerep

A Pécsi Lauber Dezső Sportcsarnok előtt kialakított pályán egésznap várja az autók szerelmeseit a Pécsi Autósport Fesztivál és Családi Nap szombaton.

Az első Pécsi Autósport Fesztivál is Családi Nap már a tavalyi évben is hatalmas sikert aratott, így nem volt kérdés a szervezők számára, hogy idén is megtartják a népszerű programokat.

– Természetesen a fő attrakció, és központi szervezőelv idén is a szlalomverseny lesz – mondta Király Gábor, az esemény főszervezője. – Összesen 110 autó nevezését fogadtuk el. Ennél sokkal többen jelentkeztek, de a tavalyi év tapasztalataira támaszkodva úgy gondoltuk, ez az a szám, amivel még időben be is tudjuk fejezni a napot. Több kategóriában állnak majd rajthoz az indulók. Alapvetően a hengerűrtartalom alapján kategorizálunk, de természetesen lesz külön nőiverseny, és junior kategória is. Azonban érkeznek majd úgynevezett prototípus-autók, lesz gokart-kategória, és sokak nagy örömére Lada-Show is.

Az esemény főszervezője kiemelte, hogy igyekeznek valódi családi élménnyé kovácsolni a szombati rendezvényt, így a kisebbeknek a sportcsarnok mellett ugrálóvárral kedveskednek, lesz asztfaltrajzverseny és kerékpáros szlalomvetélkedő is. Bemutatót tartanak a tűzoltók, rendőrök és a honvédség is.

Külön, VIP-sátorban lehetőség lesz a régmúlt és a közelmúlt versenyzőivel beszélgetni, kötetlen formában.

A tavalyi fesztiválról készítettek egy összeállítást a szervezők, amely alább tekinthető meg, akár hangulatkeltés céljából is.

Az esemény ideje alatt forgalomkorlátozásra kell számítani:
A Veress Endre úton alakítják ki a versenypályát, emiatt útlezárásra kerül a sor szombaton reggel 6 és este 19 óra között. A Veress Endre út Megyeri út és Páfrány utca közti szakasza lesz lezárva, valamint a felüljáró egysávos felhajtó szakaszát is elzárják a forgalom elől. Akik kilátogatnak a fesztiválra, számolniuk kell azzal, hogy a Lauber Dezső Sportcsarnok parkolóját nem használhatják, ott alakítják ki versenygépek szerviz-területét. Parkolni legközelebb a felüljáró túloldalán lévő parkolóban lesz lehetőség.

Forrás: Pécsma

Címlapkép: Hompola Miklós

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close