KiemeltKultúra

Kezdődik Pécs legnagyobb gyerekfesztiválja

Csaknem hetven programmal, köztük az Apacuka, Szalóki Ági koncertjével és a Star Wars szereplőivel várja a kicsiket és nagyokat Pécs legnagyobb családi és gyerekrendezvénye, az augusztus 27. és 29. között zajló Szamárfül Fesztivál a Zsolnay Kulturális Negyedben.

A hagyományos családi nyárzáró fesztivált − a pandémia miatt − egy év kihagyás után rendezi meg ismét a Zsolnay Örökségkezelő NKft., amelynek közleményében azt írták: a rendezvény kínálatában szerepelnek majd gyermekszínházi előadások, koncertek, kézműves-foglalkozások, bábszínházi darabok, tudományos-ismeretterjesztő programok, ügyességi játékok és mesekiállítás is.     

Számos, a gyerekek körében népszerű előadó ad koncertet a pécsi kultnegyedben, így fellép az Apacuka, Szalóki Ági, a Rutkai Bori Banda, a Szélkiáltó, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, a Kolompos vagy a Kiskalász zenekar.     

Csillagok háborúja kedvelői közös fényképet készíthetnek a robot, R2D2 másával és a rohamosztagosokkal, mindezt ráadásul egy nagyméretű Star Wars-háttér előtt, de a rajongók számára igazi kuriózum lesz a birodalmi sisakkiállítás is.

A fesztivál kézműves-programjain örök emlékeket készíthetnek a kicsik, akik a képeslapkészítés, a gyöngyfűzés titkaiba leshetne be, de origami-, nemezékszer- és marcipánkészítő foglalkozásokon is részt vehetnek. A mozgékonyak a negyed játszóterei mellett kipróbálhatják a gyerekvívást, a ládából készült mini hullámvasutat és a kötélpark-kalandpályát is.

A színházi és bábszínházi előadások között szerepel többek között a Bóbita Bábszínház Dödölle című csecsemőszínházi előadása, a kicsik megismerhetik Sárkányölő Sebestyént vagy a Szélkötő Kalamona kalandjait is, de a marosvásárhelyi Ariel Bábszínház is fellép, míg interaktív zenés bohócelőadást tart a Bohóc Brigád.     

Négyszögletű Kerek Erdő címmel lesz látható a Lázár Ervin-mesekiállítás, és a Bóbita Bábszínház 60 évének időbejáró kiállítása is a fesztivál során nyílik meg.     

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy a fesztivál ideje alatt a Zsolnay Kulturális Negyedbe a 16 év felettiek kizárólag védettségi igazolvánnyal léphetnek be.     

A planetáriumi előadásokat leszámítva ingyenes rendezvény részletes programsora a Szamárfül oldalon olvasható.

kultura.hu

Címlapkép: Szamárfül Fesztivál.hu

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close