AjánlottGazdaságKiemeltKözélet

Kiárusítaná Pécs ingatlan-vagyonát a baloldali városvezetés? Vidámpark, Bóbita Bábszínház és kutyafuttatók a listán

A baloldali városvezetés ezúttal összesen 81 db önkormányzati tulajdonban lévő ingatlan értékesítését tervezi. Az eladásra szánt ingatlanok listáját a pécsi önkormányzat a Vagyonhasznosító Zrt honlapján tette közzé. Egyes becslések szerint az ingatlanok összesített forgalmi értéke elérheti akár a 15 Milliárd Forintot is.

A vagyonhasznosító honlapján szereplő szöveg szerint egyelőre egy igényfelmérést végeznek a konkrét ingatlanok megjelölésével, amelyre vételi ajánlatot/vételi szándékot várnak:

“Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata igényfelmérést készít a tulajdonában álló, értékesíthető ingatlanai vonatkozásában. A felmérés lebonyolítója a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt…

…Kérjük, nézze végig a kattintható listát, és amennyiben érdeklődik valamely ingatlan vagy ingatlanok iránt, jegyezze fel az érdeklődésére számot tartó ingatlan sorszámát, majd a lista alján található, egyszerűen és gyorsan kitölthető online igényfelmérő ŰRLAP segítségével juttassa el hozzánk érdeklődését.

Az ŰRLAP kitöltésével és elküldésével jelezheti érdeklődését, esetleges jövőbeni vételi szándékát a kiválasztott ingatlannal vagy ingatlanokkal kapcsolatban.

FONTOS! A beküldött adatlapon megjelölt ingatlan(ok) tekintetében jelzett érdeklődés, vételi igény vételi kötelezettséggel nem jár, elővásárlási jogot sem biztosít, a liciteljáráson történő megjelenésre nem kötelez!” – olvasható a vagyonhasznosító oldalán.

Ami azonban érdekes, hogy a beérkezett igények alapján az önkormányzat – a közzétett felhívás szerint– elkészítteti majd az ingatlanokra vonatkozó értékbecslést, továbbá az “esetlegesen szükséges Pécs Építési Szabályzata szerinti telekalakításokat“.

Az, hogy egy ingatlan értékesítésének előkészítése során az ÉRDEKLŐDŐ határozza meg, hogy milyen telekalakítási módosításokat és adott esetben milyen ingatlanbesorolásra vonatkozó változtatásokat szeretne látni a tulajdoni lapon, az igen egyedi hozzáállás a TULAJDONOS részéről, tekintettel arra, hogy egy-egy adott ingatlanon egyszerre akár többféle fejlesztési/módosítási igény is felléphet a vásárlási szándékkal jelentkezők között.

A pécsi önkormányzat tulajdonában lévő 81 db eladásra kínált ingatlan jog szerint tulajdonképpen a pécsi közvagyon tárgyát-, teoretikus értelemben azonban mégis a pécsi polgárok köztulajdonát képezi.

Elég csak a – meghirdetett ingatlan-csomag részét képező – egykori Vidámpark 4 hektáros területére gondolni, melyet még 1961-ben kezdtek el építeni a pécsi polgárok közösségi munkával.

De olyan társadalmilag fontos igényeket kiszolgáló ingatlanok is felkerültek a listára, mint például a Szaturnusz utca és a Malomvölgyi út közötti kutyafuttató területe, a régi Bóbita Bábszínház épülete, vagy akár a Littke utca mellett lévő hatalmas zöldterület.

Nem ismerjük pontosan a pécsi városvezetés ingatlan-eladási szándéka mögötti valós indítékot és sietséget, hiszen, éppen a múlt héten vált egyértelművé, hogy a magyar kormány 100%-os mértékben kompenzálja a pécsi önkormányzatot az iparűzési adóbevétel kiesések miatt: összesen 2 Milliárd 50 Millió Forint támogatást kap a város a kormánytól – jelentette be Hoppál Péter országgyűlési képviselő.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close