KiemeltKultúra

Koncertek, fényfestés és kézműves vásás is lesz az idei adventi időszakban Pécsett

Új programokkal, új helyszínekkel, fénnyel festett belvárosi épületekkel, koncertekkel és több mint félszáz, jelentős részben helyi kézműves terméket kínáló pavilonnal várja a látogatókat a pécsi Adventi Kézműves és Mesevásár november 26-tól.

Idén több újdonságot is tartogat elsősorban a kültéri rendezvényeket kínáló, helyi termelőknek teret adó, családi programokat felvonultató a pécsi Széchenyi téren és a belvárosban.
A látogatók több, mint húsz gasztronómiai és harmincnál több kézműves kitelepülő termékeiből válogathatnak. Az árusok kiválasztásánál szempont volt a különleges vagy hiánypótló kínálat, a korábbi referenciák, a kimagasló minőség, valamint a helyi vállalkozások támogatása.

A főtéri Dzsámit minden este egy ünnepi, animált, hetente fejlődő, valamint gyermekrajzokat megjelenítő fényfestés díszíti, ahogy az azzal szomszédos városháza épülete is különleges kivilágítást kap.

A hétvégi színpadi programok között dramatikus adventi népi játékok, betlehemes felvonulást és koncerteket is tartanak. Fellép többek között a Muzsikás, a Wing Singers Gospel Choir, a Kentucky Harmony és a Hanga Banda, a Benkó Dixieland Band, és a Rutkai Bori Banda is. A pécsi székesegyházban pedig hat alkalommal adventi hangversenyt rendeznek.

Új helyszínként csatlakozik az adventi programokhoz a Pécsi Nemzeti Színház az Adventi Erkélykoncertekkel, amelyeken a színház társulatának tagjai és a színház  énekkara működik közre.

Hétvégenként karácsonyi meseolvasással várja a gyerekeket Dániel András meseíró, Khaled-Abdo Szaida író, Herczeg Adrienn, Várnay Kinga és Sólyom Katalin színművész, Keresztesi József író, valamint Matta Lóránt és Czéh Dániel bábszínész.

A Mikulás december 5-én és 6-án látogat a Széchenyi térre, a „techsimogató” során a gyerekek beülhetnek többek között tűzoltó- és katasztrófavédelmi autóba, december 20-án pedig begördül az Adventi Petőfi Karaván színpadkamionja is a Kossuth térre.

A jelenlegi járványügyi  szabályok alapján az adventi vásár szabadon látogatható, míg a színpadi programokon való részvétel védettségi igazolványhoz kötött – hívta fel a figyelmet a helyhatóság.

A részletes programsort a szervezők a későbbiekben közlik az adventpecs.hu-n.

 

MTI

Címlapkép: Csodálatos Magyarország

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close