EgyébKiemeltKultúra

Kővári János: 40 Millió forintos állami támogatással újul meg a Lyceum Templom Pécsett

Tavaly a horvátországi földrengések hatásai miatt a templom falai megrepedtek. Akkor Kővári János arra kérte a pécsieket, hogy adományokkal támogassák a templom felújítását. A pécsiek támogatása mellé érkezett egy igen jelentős, 40 millió forintos kormányzati segítség is, így a belvárosi Lyceum Templom hamarosan teljes egészében megújulhat.

A templom már évszázadok óta Pécs egyik ékessége. Az idők során az épület szerkezete egyre rosszabb állapotba került; a vizesedő falak egyre több gondot okoztak, de a legtöbb kárt a tavalyi horvátországi földrengés hatása okozta, komoly repedések keletkeztek a falakon.

Kővári János a belváros önkormányzati képviselője elmondta, hogy tavaly arra kérték a pécsieket, hogy ha lehetőségük engedi, támogassák adományokkal a templom felújítását.

„Ilyen kéréssel fordultunk a kormányzathoz is, és abban az örömben lehet részünk, hogy mind a pécsi polgárok, mind a kormány megtette a magáét, és a felújításra elegendő támogatás gyűlt össze a kormánytól 40 millió forint értékben, így teljes mértékben megújulhat a templom belseje és újra ékessége lehet a belvárosnak” – mondta a képviselő.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close