AjánlottKözélet

Kővári János a baloldali városvezetésnek: a pécsiek többsége nem kér a PRIDE-ból

Kővári János a Pécsre tervezett Pride felvonulással kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót a Konzum Áruház előtt. Véleménye szerint Péterffy Attila és a baloldali városvezetés nem törődik a pécsiek akaratával, hiszen a több ezer tiltakozó aláírás ellenére sem akadályozták meg a provokatív rendezvény megtartását.

A tavalyi évben hatalmas botrányt kavart a pécsi lakosok körében a hír, hogy az LMBTQ közösség és támogatóik első vidéki városként Pécsett szeretnék megszervezni a PRIDE-ot. Tavaly több, mint 10 ezren írták alá azt az online petíciót, melyet Kővári János indított annak érdekében, hogy a városvezetés ne engedélyezze a felvonulást Pécs történelmi belvárosában.

A pandémia miatt azonban a rendezvény elmaradt, most szeptemberben viszont úgy tűnik, hogy a Pécs Pride szervezői a pécsiek többségének akarata ellenére is megtartják a felvonulást – mondta a képviselő.

Kővári János azt is elmondta, hogy aláírásukkal több, mint 4500-an kezdeményezték a közmeghallgatást a Pécs Pride-dal kapcsolatban, aminek a polgármester a mai napig nem tett eleget.

Kedden közleményt adott ki a városháza, melyhez egy közvéleménykutatást is csatoltak: ebből egyértelműen látszik, hogy a pécsiek toleránsak, hiszen a megkérdezettek háromnegyede természetesnek veszi, hogy vannak más nemi identitással élő emberek. Arra a kérdésre viszont, hogy szeretnék-e, hogy Pride fesztivált szervezzenek Pécsett, a válaszadók kétharmada egyértelműen nemet mondott.

“Ehhez képest a polgármester még mindig nem intézkedett arról, hogy a pécsiek akaratának megfelelően ne tartsanak Pride felvonulást. Ezért a belváros önkormányzati képviselőjeként felszólítom a polgármestert, hogy ez a provokatív rendezvény ne zavarja meg a pécsiek nyugalmát.” – tette hozzá Kővári János.

A szeptember 18-ára tervezett Pride felvonulás miatt a belváros déltől egészen estig műveleti területté lesz nyilvánítva, így csak engedéllyel lehet bejutni még azok számára is, akik ott élnak vagy éppen dolgoznak.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close