EgyébKiemeltKözélet

Kővári János a koalíciós-válságról: illegitim lett a pécsi városvezetés, le kell mondaniuk!

Kővári János, az ÖPE-KDNP frakcióvezetője, valamint a pécsi Fidesz frakció is nyilatkozott a totális káoszba fulladt pécsi városvezetés helyzetéről.

Miután a Bognár Szilvia alpolgármester-asszony ellen indult lejárató hadjárat eredményeképpen visszavonták a képviselőnőt tisztségéből, a Mindenki Pécsért Egyesület sajtóközleményben jelentette be, hogy az általuk korábban a polgármesteri székhez segített Péterffy Attila egyesületi tagságát és támogatását megvonják.

Ezen felül pedig a Mindenki Pécsért Egyesület, mint korábbi jelölő szervezet névhasználati jogát is elveszik tőle, illetve azoktól a jelenlegi városvezetésben szerepet vállaló frakcióktól, akik aláírtak azt a bizonyos koalíciós paktumot, amely – írásba foglalt szankciók mentén – tulajdonképpen megakadályozta volna, hogy a városvezetés koalíciójának képviselői “kiszavazzanak” egy-egy ügy mentén a polgármester által képviselt fő narratívából.

“Úgy gondoljuk, hogy a politikai támogatás egy demokráciában nem lehet kényszer eredménye” – áll a Mindenki Pécsért Egyesület hivatalos közleményében.

Kővári János is megszólalt az ügyben, aki a történések következtében “illegitimnek” nevezte a pécsi városvezetést, valamint lemondásra szólította fel őket:

“Illegitim a Pécsi Közgyűlés többsége, mert a jelölő szervezetük visszavonta a támogatásukat! Le kell mondaniuk!

Péterffy Attila és frakciószövetsége a Mindenki Pécsért Egyesület jelöltjeként indultak a választásokon. 2019-ben a kampány idején kifogást is tettünk, hogy ezzel megtévesztik a szavazókat, mert valójában pártokat képviselnek. 

Bár a pécsiek a Mindenki Pécsért Egyesület jelöltjeire szavaztak, a választás után pártfrakciókat alapítottak.

Ezt követően pedig döntéseik nem a városról szóltak, hanem hogy melyik baloldali párt kap több funkciót.

Ebből a versenyből az MSZP jött ki nyertesnek, de ez sem volt nekik elég, kigolyózták a DK alpolgármesterét és a Momentum képviselőit, mert nem vállalták fel a politikai pénz és funkcióosztogatást.

Néhány hónapja ezt 12 pontban kifogásolta 7 baloldali képviselő is. Ám Péterffyék mit sem törődtek ezzel tovább építették a párt nomenklatúrát és kiszolgálták a baloldali oligarchákat. Most megelégelte mindezt a jelölő szervezetük a Mindenki Pécsért Egyesület és megvonta a bizalmat tőlük.

Ilyenkor egyet tehetnek az érintett baloldali képviselők,hogy lemondanak az immár jogtalanul bitorolt képviselői mandátumukról. Ezt elvárják a szavazóik is, mert őket is átverték!” – mondja Kővári János, az ÖPE elnöke.

A pécsi Fidesz frakciója szintén politikai konzekvenciát követel a Péterffy Attilától:

“Péterffy Attila becsapta a pécsieket

A Mindenki Pécsért Egyesület mai közleménye után Péterffy Attila súlyos és feloldhatatlan legitimációs válságba került. Péterffy Attila a pécsiek, köztük saját szavazói helyett és saját politikai közössége ellenében egy
másik utat, egy szűk érdekcsoportot választott.

Ezzel becsapta a választókat, a szövetségeseit, a pécsieket, akik nem azért támogatták őt korábban, hogy a szocialisták és pénzembereik, valamint néhány megvett megélhetési politikus érdekét képviselje a városházán.

Ebben az általa okozott morális és politikai válsághelyzetben Péterffy Attila egyetlen vállalható döntést hozhat: lemond a polgármesteri tisztségéről.” – áll a kormánypárti frakció közleményében.

Péterffy Attila időközben kiadott egy közleményt, amelyben sajátjának ítélt eredményeket méltatott és egyben összegezte eddigi tevékenységét, azonban a polgármesteri székről való lemondásának ügyével kapcsolatban egyelőre nem nyilatkozott.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close