AjánlottEgyébKözéletVideók

Kővári János a PRIDE-ról: a pécsieknek nyugalomra és nem provokációra van szüksége

(A VIDEÓRA KATTINTVA NAGYÍTHATÓ A KÉP)

Kővári János, a pécsi ÖPE-KDNP frakcióvezetője a Facebook oldalára feltöltött videóban mondja el gondolatait a Pécsre tervezett Pride felvonulás kapcsán, amelyben arra kéri a rendezvény szervezőit, hogy zártkörűen tartsák meg a programot, így elkerülve a rendezvény szokásos provokatív jellegének nyilvános megjelenítését.

Ismét lángra kaptak az indulatok, miután megjelent a hír, hogy a tavalyi évben a koronavírus-járvány miatt elmaradt rendezvényt a szervezők idén, szeptember 18-án tervezik megtartani.

Kővári János az Összefogás Pécsért elnöke már a tavalyi évben is kifejezte nemtetszését, és felszólította Pécs polgármesterét, Péterffy Attilát, hogy ne engedélyezze a felvonulást Pécsett, egyúttal nagyszabású aláírásgyűjtést is szervezett a városban a rendezvénnyel kapcsolatos Közmeghallgatás kezdeményezésére.

Az Összefogás Pécsért Elnöke ezúttal a Facebook oldalára feltöltött nyilvános videóüzenetben kéri a rendezvény szervezőit, hogy ne nyilvánosan, hanem zárt keretek között tartsák meg a rendezvényüket:

„Pécs a béke városa, ahol nagyon fontosnak tartjuk a keresztény kultúrát, a pécsi kultúrát, a pécsi történelmiséget. Éppen ezért provokációnak tekintjük azt, hogy azok után, hogy 2020-ban a pécsiek sokasága, több, mint 10 ezer ember tiltakozott a Pécs Pride felvonulás ellen, ezek után most újra meg kívánják rendezni a pécsi felvonulást” – mondta Kővári János.

Hozzátette, hogy a szexualitás magánügy, és hogy sem Pécsett sem pedig az országban hátrányos megkülönböztetés senkit sem ér, azonban a homoszexuális irányultságot bemutató öncélú magamutogatás nem Pécs belvárosába való program.

„Azt gondoljuk, hogy egy ilyen felvonulás inkább provokál, semmint, hogy az elfogadást vagy befogadást segítené, nagyon sok, nemi kisebbséghez tartozó polgártársunk is elutasítja, ezért kérem a szervezőket, hogyha ilyen rendezvényt kívánnak szervezni ezt tegyék zártkörűen; ne provokáljanak másokat, és gondoljanak a gyerekekre. 18 év alatt semmiképpen ne vegyenek részt ilyen rendezvényeken, mert a gyermekeinkre vigyázni szeretnénk, és szeretnénk, ha az ő neveltetésük a családban történne.”

– mondta Kővári János, aki egyúttal felszólította Pécs polgármesterét, Péterffy Attilát, hogy közmeghallgatás keretében hallgassa- és ismerje meg a pécsiek véleményét, és az alapján hozzon döntést a rendezvénnyel kapcsolatban.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close