EgyébKiemeltKözélet

Kővári János: Itt az ideje, hogy a pécsiek megismerkedjenek az igazsággal!

Nem kellett sok idő ahhoz, hogy lelepleződjön a szocialista városvezetés legújabb hazugsága. Az elmúlt évek során egyértelműen kiderült, hogy Pécs városa nem hogy nem volt csődben, hanem komoly tartalékokat tudott képezni az előző városvezetés ideje alatt, amely a pandémia alatt is nagy segítséget jelentett a városnak – mondta Kővári János, az ÖPE elnöke az új Vásárcsarnok épülete előtt megtartott sajtótájékoztatóján.

A képviselő állítás szerint kedden ismételten bebizonyosodott, hogy a város nincs csődhelyzetben, hiszen a költségvetés pozitív szaldóval zárult. Mindez a Magyar Államkincstár hivatalos közleménye után most a Városfejlesztési Társaság beszámolójából is kiderült, amely szerint összesen 31 Milliárd Forintnyi fejlesztési forrás lett lekötve még az előző városvezetés idején – TOP-os pályázatokkal.

„Ugye emlékszünk, amikor azt mondták a választásokon, hogy semmi nem történt 10 év alatt Páva Zsolt vezetése alatt? Ezt most már ők maguk is cáfolják ezekkel az információkkal, egyébként pedig már több kiadványban is szerepelt, hogy 10 év alatt összesen 150 milliárdnyi fejlesztés történt Pécsett” – ismertette az Összefogás Pécsért Egyesület elnöke.

Megemlítette azt is, hogy többek közt az ő kezdeményezésére indult el az Új Vásárcsarnok koncepciójának kidolgozása, amely rengeteg munkát és tárgyalást igényelt a szükséges tervek kidolgozását-, illetve a pénzügyi források előteremtését illetően:

“Ez hosszú munkafolyamat volt, hiszen ki kellett választani a megfelelő helyszínt, ezt követte egy tervpályázati kiírás, hogy a lehető legoptimálisabb tervező iroda legyen majd megbízva a konkrét tervek elkészítésével, amit az építőipari árak drágulása miatt újra kellett tervezni.” Az elmúlt évben azonban sikerült a kormánynál egy 400 Millió forintos többlet támogatást kilobbizni, amivel kiegészítésre került az új Vásárcsarnok megépítésének költségkerete” – tette hozzá Kővári János, aki példaként még megemlítette a felújított Ifjúsági Házat és mellette lévő Centrum parkoló átépítését is.

A képviselő úgy gondolja, hogy a legfontosabb, hogy minden pécsi polgár pontos információkkal rendelkezzen arról, hogy mely városvezetés munkássága alatt mikor mi történt:

Kővári János szerint a szocialisták által irányított pécsi városvezetés semmi másra nem képes, mint hogy az elődeinek az érdemeivel érdemtelenül dicsekedjen, illetve, hogy gyorsan elárverezze azokat a pécsi ingatlanokat, amik egyébként még mindig önkormányzati tulajdonban vannak:

“Mindezt azzal próbálják leplezni, hogy gúnyolódnak azokon a politikusokon, akik szóvá teszik ezt a tevékenységet, illetve akik bemutatják az igazságot.” – mondta a képviselő, aki azt várja a szocialista városvezetéstől, hogy magyarázzák meg, miért hazudtak a pécsieknek a város gazdasági helyzetéről, illetve arról a számtalan be nem váltott ígéretről, melyet a kampányukban fogalmaztak meg. Hiszen ebből a hatékony munkából 1,5 év alatt – a sikeres facebook posztokat leszámítva – semmilyen önálló ötletet vagy valós eredményt nem látott a pécsi “közönség”.

Korábban írtuk:

Kiárusítaná Pécs ingatlan-vagyonát a baloldali városvezetés? Vidámpark, Bóbita Bábszínház és kutyafuttatók a listán

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close