ÉletmódKiemelt

Kővári János: lehangoló a kisebb kertvárosi játszóterek állapota, pedig lenne jó megoldás

Az elmúlt időszakban rengeteg bejelentés érkezett a BIOKOM Kft-hez a pécsi játszóterek állapotával kapcsolatban. A lakók többsége több fejlesztést szeretne látni a lakhelyük vonzáskörzetében lévő közösségi tereken, ehhez azonban komoly forrás-átcsoportosításra lenne szükség a pécsi önkormányzat részéről.

Erre a megoldásra azonban már születtek jó példák Pécsett: legutóbb 2019-ben, az ÖPE javaslatára különített el az előző városvezetés a pécsi közösségi terek felújítására és zöldítésére összesen 30 Millió Forintot.

“Miénk itt a tér” elnevezésű programra civil szervezetek, gazdasági szervezetek, vagy akár lakásszövetkezetek is pályázhattak, helyszínenként maximum 500.000 Ft erejéig.

A program sikerének köszönhetően újulhatott meg több uránvárosi, keleti városrészi és belvárosi helyszín is. Legutóbb épp a VOKE Vasutas Művelődési Ház udvarának felújítása fejeződött be.

Kővári János, az ÖPE elnöke a facebook-on közzétett bejegyzésében írt arról, hogy ezúttal Kertvárosban folytatja a munkát, amelynek következő állomása ezúttal Rózsadombon történt:

“Ma a kollégáimmal a kertvárosi közterek, játszóterek állapotáról tájékozódtunk, megkérdezve a helyben lakókat is. Úgy látjuk, hogy némelyikre ráfér egy kis ráncfelvarrás! Mindenesetre keressük a megoldásokat. Vannak már jó példák a közösségi összefogásra,

itt is ezt tervezzük!” – fogalmazott a politikus.

Kővári János szerint óriási eredmény, hogy az előző városvezetés idején elindult projekt részeként kialakításra került a kertvárosi Nagy Játszótér, azonban a lakók elmondása szerint szükség van a többi, helyben közelebb lévő kisebb játszóterek állapotának megóvására és fejlesztésére is.

Most felmérjük mi a teendő. Az már látszik, hogy mivel sok helyen kell fejleszteni, egy nagyobb programra van szükség, amely akár több százmillió forintos keretet igényelne a város egészére vetítve – mondta a képviselő, majd hozzátette: a városvezetéssel fogok egyeztetni erről is, hiszen Pécsnek egy olyan köztérfejlesztési programra lenne szüksége, amely a teljes város területén a meglévő játszóterek és közparkok megújítását szolgálná.

A képviselő szerint a cégvezetői prémiumok kifizetése helyett, a játszóterek fejlesztésére kellene a forrásokat átcsoportosítani Pécsett.

Forrás: Kővári János facebook oldala

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close