KiemeltKözélet

Kővári János: nincs koalíciós egyensúly Pécsett, a szocialisták egyértelműen átvették a város irányítását

A pécsi önkormányzat Közgyűlést helyettesítő, mai online konzultációjával kapcsolatban Kővári János, az ÖPE-KDNP frakcióvezetője egy sajtónyilatkozatot adott ki, amelyben a képviselő arra figyelmeztet, hogy Pécs “független” polgármestere az önkormányzat működését egyre inkább a szocialista érdekköröknek való megfelelés irányába tereli.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

“A Mai Közgyűlést helyettesítő online fórumon is kiderült, hogy az MSZP saját vagyonának tekinti Pécs város közjavait.

Ennek elosztásához minden fontos pozícióba saját pártja embereit ülteti, akik busás összegekért nem a közjavát, hanem a pártjuk érdekeit szolgálják. Az MSZP amellett hogy a függetlennek mondott polgármestert és alpolgármester jelölte, később még egy alpolgármestert, bizottsági elnököket, hivatali vezetőket és cégvezetőket nevezett ki saját pártja és családjaik tagjaiból és üzlettársaikból.

Ma is két mszp-s kapott újabb funkciót:

  • Gulyás Emilt a Tükebusz Zrt. igazgatóságába nevezték ki
  • Csaba László Jácint pedig a gazdasági bizottságban kapta harmadik bizottsági helyét.

Teljesítményt nem látunk, de zsíros kifizetéseket igen.

Ma épp Török Ottó polgármesteri megbízott semmittevését hallhattuk, amelyért havi 1 milliót vesz fel! A város ingatlanvagyonát pedig hitbizományként a nekik kedves üzleti köröknek tartják fenn. A

Manduláskemping után a Vidámpark területét, a Bóbita Bábszínház épületét vagy épp a málomi kutyafuttatót is a pécsiek szándékait figyelmen kívül hagyva akarják értékesíteni. Nem hisszük hogy a választók erre adtak volna felhatalmazást nekik. Ezt már saját koalíciós társaik is jelzik ellenszavazataikkal, lakossági ellenállással…12 ponttal.

Ideje lesz ennek véget vetni, mert a szocialisták Pécset még elárverezik a végén!”

Kővári János szerint a balliberális városvezetésen belüli hatalmi egyensúly egyértelműen és aránytalanul eltolódott az MSZP-, illetve a 2010. előtti városvezetésben szerepet vállaló szocialista körök irányába, amellyel a koalíciós pártok tagjai (DK, Momentum, Párbeszéd, Jobbik) látványosan nem tudnak-, vagy nem akarnak mit kezdeni.

Frissítés:

Kővári János sajtóközleményét követően Csaba István önkormányzati képviselő arról nyilatkozott, hogy ő az a személy, aki helyet kapott a Gazdasági Bizottságban és akire az ÖPE elnökének közleménye Csaba László Jácint néven hivatkozott.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close