KiemeltKözélet

Kővári János: Péterffy Attila következetesen bünteti azokat, akik nem értenek egyet vele (VIDEÓ)

(A VIDEÓ MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE)

Megkülönböztetés alapján támogat ügyeket és szervezeteket Péterffy Attila, Pécs városának polgármestere – állítja Kővári János, az ÖPE elnöke.

A polgármester nemrég jelentette be, hogy elfogadtak egy 200 millió forintos helyi fejlesztési csomagot, amely összegből a városvezetés koalíciójának – önkormányzati választáson nyertes – körzeteiben fognak felújításokat elvégezni, ezért az ÖPE szerint a forráselosztásokkal kapcsolatos döntés kizárólag politikai, semmint szakmai mintát követ:

„Látványosan kimaradt ebből a belváros, amiben jó magam lennék a képviselő, és Vasas-Somogy-Hird körzete, ahol Berényi Zoltán a képviselő. Mi úgy gondoljuk, hogy ehhez nincsen joga a polgármesternek és a baloldali városvezetésnek, hogy büntesse azokat a szavazókat, polgárokat, akik esetleg nem rájuk szavaztak. Ez ellen tiltakozunk.” – mondta Kővári János.

A képviselő elmondta, hogy Péterffy Attila nem csak a pécsi körzeteket, de a helyi civil szervezeteket is kedve szerint támogatja: az elmaradottabb városrészi területek csak néhány fillérrel segíti, miközben a baloldali városvezetés saját képviselőinek körzeteit kiemelt támogatásban részesíti – a többi városrész hátrányára.

Berényi Zoltán önkormányzati képviselő elmondta, hogy a Kulturális Bizottság rendkívüli ülésén arról döntöttek, hogy a város 16 közművelődési feladatot ellátó szervezetét – akik kötelező önkormányzati közművelődési feladatot látnak el szerződés szerint – mindösszesen 7,5 millió forinttal támogatja.

Ez a 7,5 milliós összeg 70 százalékos elvonás a 16 pécsi civil szervezettől, akik közel akkora területen látnak el közművelődési feladatot, mint a város valamennyi kulturális intézménye összesen. A képviselő szerint ez a megvonás elfogadhatatlan.

„Ezen túlmenően, a Kulturális Bizottság ülésen minden észérvet lesöpörve ezt fogadták el. Mindezt a kormány megzsarolásával, vagyis a támogatások kifizetését az 5,7 Milliárd forintos állami kompenzáció beérkezésének feltételéhez kötik, miközben a városvezetés milliókat költ saját tanácsadóira és a megemelt cégvezetői bérekre” – mondta a képviselő.

Berényi Zoltán felmutatott egy háromoldalas dokumentumot, amelyben meg voltak jelölve néhány olyan támogatott szervezetek, amikről nem tudni, hogy a nekik szánt összeget mire fogják költeni.

„Ne keressen benne senki se belvárosi körzetet, se Vasas-Somogy-Hird körzetet. Egy csatornafedél és egy kis útjavítás a Sas utcába. Ennyi sikerült beletenni a Vasas-Somogy-Hird választókerületbe, de ugyanúgy a listában lévő Fidesz-KDNP-s képviselőknek a körzetében sem lesz sok forrás elkülönítve” – tette hozzá.

Az ÖPE álláspontja szerint a politikai alapú területfejlesztés stratégiája elfogadhatatlan, hiszen a városvezetés elképzelése szerint a mostani fejlesztésekből kihagyott körzetek majd akkor kapnának megfelelő támogatást, ha városvezetés megkapja a kormány felé beterjesztett 5,7 milliárd forintos kompenzációs összeget.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close