KiemeltKözélet

Kővári János törvénymódosítást kezdeményezett a Jancsula-ügy kapcsán

A pécsi képviselő a az ANK pedagógusa, Jancsula Dezső ellen született elmarasztaló bírói ítélet miatt adta be törvénymódosító javaslatát a kormánypártok parlamenti frakciójának.

Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület elnöke a javaslatát írásban juttatta el az országgyűlés Fidesz-KDNP frakciójához.

Mint ismert, Jancsula Dezső az ANK tanára egy az iskola előtt dohányzó diákot szeretett volna az igazgató elé vinni, akit a hátizsákja pántjánál fogva tartott vissza. A bíróság szerint Jancsula Dezső ezzel személyi szabadság korlátozásának bűnét követte el, ami a hatályos Büntető Törvénykönyv szerint büntetendő cselekménynek számít. – olvasható a Hír Tv weboldalán.

A pécsi képviselő szerint azonban elfogadhatatlan egy olyan helyzet, ahol a munkáját végző pedagógust olyan jogi hátrány érhet, amely során akár az állását is elveszítheti:

A javaslat lényege az, hogy a továbbiakban a tanár ne csak akkor minősüljön közfeladatot ellátó személynek, ha az iskola falain belül van, hanem az iskola falain kívül is bármikor, amikor az őrá bízott gyermekeket felügyeli, illetve az iskola szabályzatát vagy a vonatkozó törvényeket kívánja betartatni” – ismertette Kővári János.

Pécs önkormányzati képviselőjeként első körben intézkedett a tanár ügyével kapcsolatban. Mindezt nem csak a jogi segítség útján tette meg, de a „Veled vagyunk Dezső bá!” elnevezésű petíció elindítását is népszerűsítette, mely az elindulása óta óta több, mint 8000 aláírással gyarapodott.

Ennek a támogató folyamatnak a következő lépésként a pécsi képviselő sikeresen eljuttatta javaslatát a kormánypártok parlamenti frakciójához, amely a tanárok és diákok védelmében megfogalmazott törvénymódosító javaslatot részletesen tartalmazza.

Forrás: Hír Tv

Címlapkép: Kővári János Facebook oldala

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close