GazdaságKiemelt

Kővári János: újabb iparcsarnok került átadásra Pécsett a Déli Ipari Parkban

Az előző városvezetés még 2016-ban kezdte el a Déli Ipari Park fejlesztését Pécsett. A területen közel 10 ezer négyzetméter lett közművesítve és 8 ezer négyzetméternyi területen épültek csarnokok, amely több száz embernek adhatnak munkát hamarosan.

A fejlesztési folyamatnak az egyik sikeres eredménye a Matro Kft. csarnokának további bővítése, korszerűsítése. A vállalat telephelyét egy pécsi vállalkozó bérli, és termékeiket az európai piacra termelik.

„Mindenképpen jó látni, hogy európai piacra termelő, európai színvonalú üzemek jöttek létre, és nem utolsó sorban közel száz fővel többen fognak tudni dolgozni ebben az üzemben is majd” – mondja Kővári János, az ÖPE-KDNP pécsi frakcióvezetője a facebook oldalára feltöltött videóban.

A pécsi politikus hozzátette: ezt a sikertörténetet mindenképpen folytatni kell, amin – vélhetően a kormány támogatásával – a közeljövőben is dolgozni fognak.

Mint ismert, nemrég a japán Seiren Ltd. jelentette be, hogy 15,2 Milliárd Forint értékű autóipari beruházást telepít Pécsre. Ezek az ipari fejlesztések óriási segítséget jelentenek majd az iparűzési adóbevételek révén a város számára.

De szintén hatalmas raktárcsarnokot épít az állami iparipark-fejlesztő cég a Déli Ipari Park területén: a csaknem 11 ezer négyzetméteres új raktárcsarnokot a NIPÜF Csoport jegyzi. De szintén itt telepedett le a világszínvonalú termékeket gyártó dél-koreai autóipari cég, a Hanon is.

Mivel a Déli Ipari Park közvetlenül az M60-as autópálya és a pogányi repülőtér mellett terül el, ezért kiváló infrastruktúrát biztosít az oda érkező cégek és nagyvállalatok számára.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close