GazdaságKiemeltKitekintőVideók

Kővári Jánost a Baranya Megyei Önkormányzat fenntartható városfejlesztésért felelős biztosává nevezték ki (VIDEÓ)

Ahogy azt megírtuk, a Baranya Megyei Közgyűlés testülete elfogadta a következő 7 éves uniós költségvetési ciklusra vonatkozó fejlesztési tervet. A dokumentum elkészítése során a települési önkormányzatok észrevételeit, igényeit is beépítették a fejlesztési stratégiába. Az előzetes számítások szerint akár több, mint 84 Milliárd Forint áll majd rendelkezésre Baranya Megyében helyi fejlesztési célokra.

A közgyűlés két fejlesztési biztos kinevezéséről is döntött annak érdekében, hogy Pécs városa és a megye többi kis- és nagytelepülése sikeresen fejlődhessen a jövőben.

A következő egy évben Kővári János, Baranya Megye fenntartható városfejlesztésért felelős biztosaként fog dolgozni azért, hogy segítse a baranyai városokat abban, hogy a következő hét éves fejlesztési időszakban egyre nagyobb sikereket érjenek el a gazdaságfejlesztés és fenntarthatóság jegyében.

“Régi vesszőparipám, hogy nincs fenntartható város a megye nélkül, az élelemtől az energiaellátáson át a természeti és emberi erőforrások fejlesztéséig , de a helyi gazdaság erősítését is ideértve, össze van kötve a város és a vidék. A mai napon az a megtiszteltetés ért, hogy Baranya megye Fenntartható Városfejlesztésért felelős biztosává nevezett ki a Baranya Megyei Közgyűlés 2021. augusztustól. Szeretnék közreműködni abban, hogy Baranya legyen a legélhetőbb megye!” – nyilatkozta a kinevezését követően Kővári János.

A Baranya Megyei Önkormányzat 2021 és 2027 között az Integrált Területfejlesztési Program (ITP) keretében legalább 84 Milliárd Forintot juttathat a megye települései részére különböző gazdaságélénkítő programokra és egyéb fejlesztési célokra.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close