EgyébKiemelt

Kozák Luca megmutatta mi az a sportszerűség

A magyar futónő, Kozák Luca bár nem került be a fináléba 100 méter gáton, de megmutatta milyen sportszerűnek lenni. És erre az olimpia hivatalos Twitter-oldala is felfigyelt.

Kozák Luca a 100 méteres női gátfutáson feladni kényszerült a versenyt, amikor fennakadt a hetedik gáton. Majd leült a pályán és csalódottan zokogni kezdett, amikor észrevette, hogy egy versenytársa, a jamaicai Yanique Thompson a földön fekszik, miután egy nagyot esett.

Ekkor Kozák odalépett a jamaicai sportolóhoz és felsegítette, majd együtt hagyták el a pályát.

Kozák Luca és a jamajicai Yanique Thompson
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Kozák Luca sportszerű cselekedetére az olimpia hivatalos Twitter-oldalán úgy reagáltak:

„Ez. Erről szól az olimpia”

A 25 éves futó a szombati előfutamból helyezéssel, 12.97 mp-cel a harmadik helyen célba érve jutott tovább. Az elődöntő első futamában – ahogy jósolta – a nyolcas pályára került, amiről korábban azt mondta, szeret ott futni. A három elődöntős futamból az első két helyezettek mellett a további két legjobb időt elérő került a fináléba.

A debreceni sprinter májusban 12.81 mp-et futott Savonában, ez idei legjobbja, míg egyéni csúcsa a 12.71 mp-es országos rekord. Az olimpia előtt úgy nyilatkozott, hogy az elmúlt évek eredményei alapján 12.65 és 12.70 közötti idővel lehet bekerülni az olimpiai döntőbe, ő pedig szeretne azok között lenni, akiknek erre van esélyük.

Kozák az elődöntőben nem jól rajtolt, de kezdett felzárkózni, ám féltávnál elvesztette az egyensúlyát, és a hetedik gátnak nekiszaladva elesett.

Hirado

Címlapkép: Olympics Twitter

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close