EgyébKiemelt

Lakossági kéréseknek megfelelően újult meg két kutyafuttató Kertvárosban

Az elmúlt hetekben két kutyafuttató újult meg Kertvárosban. A Littke utcai és a Szaturnusz utcai kutyafuttatók esetében is lakossági egyeztetés után történtek meg a munkálatok a Biokom munkatársai által.

Lakossági egyeztetéseket követve indult meg két kertvárosi kutyafuttató felújítási munkálatai a Littke József utcában és a Szaturnusz utcában. A lakossági igényeket figyelembevéve kezdte meg a Biokom Nkft. a két említett kutyafuttató megújítását az elmúlt hetekben. A munkálatok során összesen csaknem 100 fát ültettek, melynek döntő többségét a Szaturnusz utcai kutyafuttató területén helyezték el, de jutott a csemetékből a Littke utcai kutyafuttató területére is. Utóbbinál a gazdik a felújított padok mellett újonnan kihelyezett kültéri bútorokon pihenhetnek meg. A kutyák által kikapart gödröket beásták, és annak érdekében, hogy a területen biztonságban maradjanak az ebek, a kerítést és a kaput is felújították.

A legszembetűnőbb változást a Szaturnusz utcai kutyafuttatónál érték el; a beérkezett kéréseknek eleget téve megmetszették a templom felöli kapunál lévő akácfát, a körülötte burjánzó sarjakat pedig teljese egészében kivágták. A Biokom szakemberei egy esőbeállót is létesítette, a nyugati oldalon pedig egy új kaput alakítottak ki. Bár nem a kutyafuttató fejlesztéséhez tartozik, a Biokom Nkft. munkatársai a kutyafuttatóhoz közel, a Grappa Pizzéria mögött egy játszótér várja a környékbeli gyermekeket.

Az elmúlt hetekben zajló munkálatok még nem értek a végéhez: jövő év márciusáig mindkét kutyafuttatónál elhelyeznek egy-egy vadkamerát is annak érdekében, hogy megelőzzék a rongálásokat és növeljék a közbiztonságot. A kutyusok számára telepítenek kutyaügyességi elemeket, melyek szintén mindkét kutyafuttató területén megtalálhatóak lesznek, és amelyek szintén március végére készülnek el.

A Szaturnusz utcai kutyafuttatót körülölelő kerítést is megújítják, ennek munkálatai 2022 júniusáig tarthatnak majd a tervek szerint. A munkálatok hosszabb időtartamát nem csak az említett terület nagysága indokolja, hanem az is, hogy a lakossági kéréseknek eleget téve, a kerítés sűrűbb drótozatot kap, hogy a kisebb testű kutyák ne tudjanak átbújni a dróthálón keresztül.

 

Forrás és címlapkép: Biokom Nkft.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close