EgyébKiemelt

Lángra kapott a Mecsek

A lángok csütörtök délután a patacsi részen, Akó dűlőnél csaptak fel, a tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre. A Tettye Forrásház azt kéri az ottlakóktól, hogy csak a legszükségesebb esetben használják az ivóvizet.

Pécs külterületén egy bozótos kapott lángra eddig ismeretlen okokból. A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a lángok épületeket is elértek. A helyszínre pécsi, szigetvári, és komlói hivatásos tűzoltók és a szabadszentkirályi önkéntes tűzoltók nagy erőkkel érkeztek. A tűzoltási munkálatok a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett történik.

A Katasztrófavédelem az alábbi közleményt adta ki:

Nagy területen ég az erdőn és a bozótos Pécs külterületén, az Akó dűlőn. Épületekbe is belekapott a tűz, amely gyorsan terjed az erős szélben. A nagy erőkkel kivonuló pécsi, szigetvári és komlói hivatásos, valamint a szabadszentkirályi önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat. További egységek is elindultak a helyszínre.

Mivel az oltás során hamar kifogynak a tározók a Tettye Forrásház azt kéri az érintett terület lakóit, hogy csak a legszükségesebb esetben használják az ivóvizet.

Fotó: Bama.hu

Az Akó dűlőből indult a tűz, amelyet jelenleg is nagy erőkkel oltanak a tűzoltók Patacson, a Mecsek oldalában. Az oltás során a tározók gyorsabban kiürülnek, ezért kérjük Éger-völgy, Ürög és Patacs városrész lakóit, hogy a tűz megfékezéséig csak a legszükségesebbre használják az ivóvizet.
Felhívjuk figyelmüket, hogy az oltás velejárójaként nyomásesés, vízzavarosodás fordulhat elő a fenti területeken.
Köszönjük az érintettek megértését és együttműködését! – olvasható a közleményben.

A Bama.hu információi szerint a tűz okát helybeliek okozták, akik gaz vagy szemét égetés közben őrizetlenül hagyták a tüzet a kertben. A Katasztrófavédelem közlése szerint a lángok 15 házat tettek tönkre, és három gázpalack is felrobbant.

A lángok megfékezéséhez két tűzoltó helikopter illetve egy Pápáról érkező katonai helikoptert is besegít. A légi oltáshoz a Pécsi-tóból vételeznek vizet, az oltás ideje alatt kiterelték a fürdőzőket a vízből.

Fotó: Bama.hu

Az oltásban több, mint száz tűzoltó vesz részt;

pécsi, a szigetvári, a komlói, a siklósi, a mohácsi, a véméndi, a barcsi, a kaposvári, a nagyatádi, a szekszárdi, a dombóvári, a paksi, a bonyhádi és a bajai hivatásos, valamint a szabadszentkirályi, a majsi, a pécsi és a pogányi önkéntes tűzoltók összesen harminchat tűzoltójárművel vannak a helyszínen, és a Baranya megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat.

 

Címlapkép: Meteo Mecsek

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close