ÉletmódKiemelt

Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósult a 2RegionsZOOSustain elnevezésű projekt

Napjaink talán legfontosabb és a legtöbb érdeklődést kiváltó kérdése a környezetvédelem, ezen belül is a környezettudatos úgynevezett körkörös gazdálkodás és az ezt kiegészítő, a fiatal generációk témába vágó felvilágosítása és nevelése.

A körforgásos gazdaság szinte minden embernek mást és mást jelent. A körforgásos gazdaság fogalma, a Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2RegionsZOOsustain elnevezésű projektjében egy együttműködést jelent, horvát oldalról Eszék Város városgazdálkodási cége, az Unikom d.o.o és az EU Centar, magyar oldalról pedig a Pécsi Állatkert és a Baranya Megyei Önkormányzat között.

Ez a környezetvédelmi céllal megvalósuló projekt keretében a pécsi és az eszéki állatkertek működését elősegítő környezetvédelmi energetikai beruházások kerülnek lebonyolításra, valamint a partnerek interaktív tananyaggal és számos gyermek rendezvényennyel segítik elő a környezetvédelmi tudatosságot.

A 2020. szeptember 1-vel indult projekt keretében már megvalósultak a projekt céljaként kitűzött tevékenységek, eszköz beszerzések, és elkészültek a határ mindkét oldalán a több korcsoportnak (óvodás és iskolás korú) szóló interaktív tananyagok, melyek célja, hogy az állatkertekbe látogató gyermekek figyelmét ráirányítsák a környezetvédelem fontosságára.

Ezidáig, mind a pécsi, mind az eszéki állatkertbe számos gyermek workshop került megrendezésre, Pécsett, több, mint 200 gyermek vett részt a programokon.

Emellett, csereprogram jelleggel, május utolsó napjaiban, pécsi általános iskolás gyermek utaztak Eszékre, hogy a határ másik oldalán is megismerhessék a projekt keretében, a fenntarthatóság jegyében megvalósított tevékenységeket, és megoldásokat. Az eszéki iskolások szeptember hónapban fognak Pécsre látogatni.

 

Baranya Megyei Önkormányzat közleménye

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close