KiemeltKultúra

Májusra halasztják a Bóbita Bábszínház és a Pannon Filharmonikusok Háry Jánosának bemutatóját

A járványhelyzet miatt eredetileg tervezett november végi időpont helyett csak jövő májusban mutatják be a muzsikusok, operaénekesek és bábszínészek összjátékában, a pécsi Bóbita Bábszínház és a Pannon Filharmonikusok zenekar együttműködésében megvalósuló Háry János című produkciót.

A Kodály Zoltán darabját feldolgozó partnerek mérlegelték, hogy az énekművészek és bábművészek, muzsikusok, felnőtt és gyermek kórustagok részvételével zajló előadás előkészítése, és megtartása milyen kockázattal jár a jelen járványügyi helyzetben.
A 60 éves bábszínház és a 210 éves zenekar november végére tervezett családi előadásai így 2022 májusában lesznek csak láthatóak Pécsen, az alkotó addig pedig szakmai érdekességek, kulisszatitkok megosztásával teszik izgalmassá a várakozás időszakát.

A jelenlegi tervek szerint a Háry János bemutatóját 2022. május 12-én tartják a pécsi Kodály Központban, majd május 14-én és az érdeklődés függvényében még egy alkalommal esti előadással várják majd a családokat.

A Bóbita Bábszínház kiemelte: a jubileumi előadást megilleti a legalaposabb felkészülés, az ünnepi készülődés és a felhőtlen öröm mind a színpadon, mind a közönséggel való találkozásban, és ez sajnos ezekben a hetekben nem biztosítható.
A Pannon Filharmonikusok szerint a döntés meghozatalában a szakmai feltételek megélésén túl az egyik legfontosabb szempont a muzsikusok, a fellépő művészek, és természetesen a gyermekkar egészségének védelme volt.

A novemberben megváltott jegyeket a vásárlás helyszínén szükség esetén december 31-ig visszaváltják.

MTI

Címlapkép: kultura.hu

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close