GazdaságKiemelt

Megalakult a MAGOSZ Baranya megyei Ifjú Gazda Tagozata

Pénteken jött létre a MAGOSZ megyei Ifjú Gazda Tagozata, amelyet ráadásul hölgyek vezetnek, hiszen az elnök Róth Nóra bólyi kertészmérnök, de az elnökség több tagja is gazdaasszony.

Közösségi oldalán adta hírül a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (MAGOSZ), hogy immár megyénkben is megalakult a szervezet Ifjú Gazda Tagozata.

Mint közölték, 33 fővel alakult meg a Baranyai Ifjú Gazdakör. Elnöke Róth Nóra bólyi kertészmérnök, elnökségi tagjai pedig Bozsánovics Lídia pécsudvardi agrármérnök-hallgató, Horváth Vivien csányoszrói dinnyetermesztő, a NAK szakértője, Rittlinger Anita sombereki agrármérnök, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat megyei képviselője, Ruzics Diána lothárdi növénytermesztési mérnök, Decsi István családi gazdálkodó és Fullér Miklós pécsváradi környezetgazdálkodási agrármérnök.

A MAGOSZ a magyar gazdák érdekvédelmi szervezete. Feladata többek között, hogy képviselje a magyar gazdákat itthon és külföldön, közvetítsen a gazdák és a politika között, segítse a gazdák munkáját, támogassa az információcserét a termelők, gazdák között.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close