EgyébKiemelt

Megépült a körforgalom Szigetváron a 67-es főút és a József Attila utca csomópontjában

A körforgalom 173,912 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósult meg.

A fejlesztés területe Szigetvár keleti részén található, itt található a József Attila utcának és a 67. sz. főútnak a csomópontja. Korábban a József Attila utca volt a 6. sz. főút, a csomópont geometriája ennek felel meg. A 6. sz. főút elkerülő nyomvonalának megépítése óta a geometria nem változott. A csomópontba érkező utak közül a 67. sz. főút és a József Attila utca kategóriája szerint belterületi II. rendű főút. A csomópont kialakítása nem felelt meg az útszakaszok hálózatban betöltött szerepének. Az átépítést elsősorban közlekedésbiztonsági és forgalomcsillapítási szempontok indokolták. A városban az egyik legtöbb közlekedési baleset a József Attila utcában történt az elmúlt években.

A körforgalom építését követően a csomópont környékén a közlekedésből származó környezetterhelési, zaj és rezgés értékek jóval kedvezőbbek lettek, mivel a várakozási idők jelentősen csökkentek. A csomóponton történő áthaladás biztonságosabbá vált.

Őri László az átadón elmondta, az elmúlt években 5,6 milliárd forintból indultak el közlekedésbiztonsági és kerékpárút fejlesztések a megyében. A beruházások hozzájárulnak a biztonságos közlekedés megteremtéséhez, főként egy ilyen forgalmas csomópontban, mint a most átadott Szigetvári körforgalom. Őri László hozzátette, a megyei fejlesztési programnak köszönhetően immár ez a második forgalmas csomópont Szigetváron, ahol megépült a körforgalom.

Fotó: Baranya Megyei Önkormányzati Hivatal

A szemléletformálási rendezvény keretein belül interaktív kerékpáros KRESZ nap került megtartásra a Pécsi Szakképzési Centrum Zrínyi Miklós Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája összesen közel 400 diákjainak részvételével. A kerékpáros nap keretében oktatásra, „miniversenyek” (időmérő futam, tesztek) megtartására került sor. Valamennyi diák részére kiosztásra került a kerékpárosokra vonatkozó legfontosabb szabályokat ismertető kerékpáros kisokos. A versenyben résztvevők között kisebb ajándékok kerültek kiosztásra.

A kampány keretein belül vetélkedő verseny került meghirdetésre „A kerékpár és a biztonságos kerékpárutak mindennapos használatának előnyei” tárgyában a középiskolás diákok részére. Minden résztvevő jelképes ajándékban, az első három helyezett értékes nyereményekben részesült.

Baranya Megyei Önkormányzati Hivatal közleménye és címlapképe

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close