EgyébKiemelt

Meglepte magát a vb-sorozatban szerzett bronzéremmel a triatlonos Bicsák Bence

Magát is meglepte múlt heti teljesítményével Bicsák Bence, aki pénteken bronzérmet nyert a triatlonos világbajnoki sorozat Abu-Dzabiban rendezett versenyén.

A tokiói olimpián minden idők legjobb magyar sportági eredményének számító hetedik helyet elérő pécsi versenyző az M1 aktuális csatornájának beszélt a harmadik hely megszerzésének előzményeiről és körülményeiről, hangsúlyozva, hogy egy nehéz év végén sikerült jó eredménnyel zárnia.

Nekem ez a bronzérem most nagy meglepetést volt, mert idén nem voltam jó formában. Egyedül az olimpián tudtam kihozni magamból a maximumot” – jegyezte meg a 26 éves sportoló – „Nem is volt tétje számomra a versenynek, igazából már annak is örültem, hogy eltudtam indulni a sérülésem után. Keveset is tudtam készülni, ezért sem tudtam mire számítsak, de az, hogy pihentebb voltam most, mint bármikor, ilyen eredményhez vezetett.

Bicsáknak már az úszás is jól sikerült a sprinttávú viadalon (750 méter úszás, 20 kilométer kerékpározás, 5 kilométer futás), a 15. hely környékén ért partra, majd kerékpározásban az első boly kettészakadása után egyedül ért fel a legjobbakra, futásban pedig egészen kiválóan teljesített, s végül a harmadik pozícióban ért célba.Igazából mindent kihoztam belőle, ennél több nem volt bennem.” – összegzett Bicsák, aki szavai szerint hosszú idő után először élvezte a versenyzést.

A zalaegerszegi születésű sportoló arról is beszélt, hogy az olimpiai hetedik hely és a mostani bronzérem ellenére nem ez volt számára az áttörést jelentő esztendő, hanem a 2019-es, amikor berobbant a legjobban közé. Idén mások és saját maga részéről is elvárás volt, hogy bizonyítsa: a világelithez tartozik. Szerinte éppen az jelentette au egyik nehézséget, hogy ennek az elvárásnak megfeleljen, de mostanra már megtanulta kezelni.

A közeljövővel kapcsolatba azt emelte ki, hogy a következő szezon csak április végén kezdődik majd, ami abból a szempontól kedvező számára, hogy kitudja magát rendesen pihenni, mert jelenleg fizikálisan és mentálisan is nagyon kimerült az elmúlt öt év sűrű programja miatt.

 

MTI

Címlapkép: MTI

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close