KiemeltKultúra

Megnyitották az Európai Regionális Tudományi Társaság konferenciáját Pécsen

A digitalizáció okozta területi egyenlőtlenségek feltárására fókuszál az Európai Regionális Tudományi Társaság (ERSA) szerdán, Pécsen megnyitott konferenciája, amelyen a regionális tudomány kiemelkedő szakemberei tartanak előadásokat – közölte a Pécs Tudományegyetem az MTI-vel.

A PTE közleményében azt írták, hogy az ERSA eddig összesen hatvan, Magyarországon pedig három hasonló eseményt rendezett; az 1968-as, 1975-ös és 1985-ön fővárosi rendezvény után elsőként üléseznek a résztvevők magyar vidéki városban.
A konferencia alapvetően a digitalizáció okozta területi egyenlőtlenségek feltárására fókuszál és kiemelten foglalkozik a koronavírus-járvány okozta hatásokkal. Mindezt a hálózatok, a vállalkozások és a regionális fejlődés nézőpontjaiból közelítik meg a felszólalók – olvasható a közleményben.
Jelezték a kommünikében, hogy a plenáris előadások mellett kerekasztal-beszélgetéseket is szerveztek, amelyek a kohéziós politika, a fenntartható fejlődés, a vállalkozói ökoszisztéma, valamint a hálózatok regionális szintű szerepének kérdéseit járják körbe.

A Magyar Regionális Tudományi Társaság, a PTE közgazdaságtudományi kara és a Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont közös szervezésében megvalósuló, augusztus 26-ig zajló esemény a magyar regionális tudományi kutatók számára komoly lehetőséget jelent arra, hogy a nemzetközi közönség előtt bemutassák kutatási eredményeiket – írta az egyetem.
A konferencia révén olyan együttműködések jöhetnek létre, amelyek elősegítik a regionális tudományban tevékenykedő magyar kutatók számára nemzetközi kutatási konzorciumokban történő részvételt, a publikációk minőségének emelését és ezzel Magyarország pozícióját is megerősíthetik a regionális tudományi közösségben – olvasható a közleményben.

 

MTI
Címlapkép: PTE

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close