AjánlottEgyébKiemelt

Megújult a Balokány-liget

A munkálatokat a Balokány-ligetért Egyesület, valamint a Biokom Nkft. munkatársai közösen hajtották végre annak érdekében, hogy a pécsiek által közkedvelt park visszakapja régi arculatát. A fejlesztések során akadálymentesített sétányt is kialakítottak.

A Balokány-ligetet egyetlen pécsi lakosnak sem kell bemutatni, hiszen városunk egyik legismertebb, legnépszerűbb parkja. Az évek során a terület elhanyagolttá vált, ennek érdekében a Biokom Nkft. valamint a Balokány-ligetért Egyesület közös erővel álltak neki a  liget felújításának. A fejlesztéshez extra segítséget kaptak, a Biokom Nkft. a Pintér János Parkmegújítási Program segédletével.

Munkatársaink a városüzemeltetési feladatok ellátása mellett dolgoztak a ligetben, a munkálatok során felújították a tószínpad előtti nézőteret, új díszburkolatot alakítottak ki, a tó körüli sétányt is rendbe hozták, valamint kialakítottak egy akadálymentes sétányt is, így már babakocsival és kerekesszékkel is megközelíthető a tó. A fák árnyékában, a felújított szökőkutak csobogását hallgatva pedig új padokon pihenhetnek meg a pécsiek – olvasható a Biokom Nkft. weboldalán.

A liget fejlesztésébe bevonták a pécsieket is, ötletbörzén várták az ötleteket, elképzeléseket, melyekből nagyszámmal érkezett a városlakóktól; a legtöbben parkosítási munkálatokat és játszótér kialakítását javasolták, melyek eredetileg is szerepeltek a városüzemeltetési társaság fejlesztései között. A tó mellett egy modern játszótér került kialakításra, emellett 2700 virágpalántával, 270 cserjével és 14 facsemetével gazdagodott az igen népszerű Balokány-liget.

A fejlesztések még nem értek véget; a Balokány-ligetért Egyesület egy büfé kialakítását is tervezi a parkban a Pepita épületében, és hamarosan elindulhat a csónakázás is a tavon.

 

Forrás: Biokom Nkft.
Címlapkép: Biokom Nkft.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close