EgyébKiemelt

Megújult a Sós-hegyi kilátó

Érdemes lesz felvenni a túrabakancsot, és ellátogatni a Sós-hegyi kilátóhoz, az építmény ugyanis teljesen megújult a Biokom Nkft. munkájának köszönhetően – olvasható a Biokom Nkft. közleményében.

1988-ban adták át a Sós-hegyi kilátót, mely a Remeterét és Lapis között helyezkedik el. A kilátó mindig is népszerű volt a kirándulók körében. Az elmúlt évtizedek alatt azonban az szerkezete, állapota romlott, tetőszerkezete annyira megrongálódott, hogy pár évvel ezelőtt teljesen lekellett zárni az építményt, mert balesetveszélyes volt. A Sós-hegyi kilátót a Biokom Nkft. a Pintér János Parkmegújítási Program keretében felújította. A munkálatok elkészület, a megújult kilátót már át is adták a bakancsos turistáknak, akik már biztonságban használhatják a Pécsre, a Tubesre és a Jakab-hegyre néző kilátót.

-A Pintér János Program egyik első állomásaként az innen mindössze pár száz méterre található Mandulás tornapályát újítottuk fel – idézte fel Meixner Barna, a Biokom Nkft. ügyvezető igazgatója – Elhatároztuk, hogy ehhez a munkához kapcsolódóan a Sós-hegyi kilátó környékét is rendbe tesszük.

Fotó: Biokom Nkft.

Meixner Barna elmondta, hogy a munkálatok során felújították a tetőszerkezetet, megoldották a villámvédelmet, eltávolították az építményt ellepő graffitiket, és a kilátó környezete is megszépült. A kilátónál található asztal-pad garnitúrát, szalonnasütőket felújították, díszkavicsos borítás került a talapzat köré, illetve elhelyeztek egy információs táblát is, ami nemcsak a kilátó történetét, hanem a környéken felfedezhető látnivalókat is bemutatja.

-Köszönetet szeretnék mondani a műszaki-, erdőgazdálkodási- és karbantartó részlegen dolgozó munkatársaimnak, akik részt vettek a felújításban – mondta a Biokom Nkft. ügyvezető igazgatója.

Fotó: Biokom Nkft.

Csaba István önkormányzati képviselő támogatta a kilátó felújítási munkálatait a képviselői keretéből. Az átadáson elmondta, igaz, hogy a kilátó nem az ő körzetében helyezkedik el, számára mégsem volt kérdés, hogy segítse a felújítás finanszírozását. Kifejtette, hogy ez egy olyan projekt, ami egész Pécset érinti, hiszen minden városrészből jönnek fel a kilátóba látogatók.

Siposné Bikali Éva és Sajgó György önkormányzati képviselők választókörzetük közelsége miatt elismerésüket fejeztk ki a Biokom Nkft. felé a munkálatok elvégzéséért.

Fotó: Biokom Nkft.

Forrás: Biokom Nkft.

Címlapkép: Biokom Nkft.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close