EgyébKiemelt

Megújult a Zsírosdombi-kilátó

Őszi ruhát öltött a Malommvölgyi Parkerdő is, a fák levelei a sárga és a vörös ezerféle árnyalatában pompáznak, a tavak vize pedig tompán csillog a napfényben. Érdemes megcsodálni ezt a tájat a magasból is, amelyre az egyik legjobb helyszín a pénteken átadott Zsírosdombi-kilátó. – írja a Biokom NKft.

A Malomvölgyi I-es tó – ismertebb nevén Kökényi-tó – felett, a fák ölelésében bújik meg a Zsírosdombi-kilátó. A magasból remekül rálátni a tóra és annak környezetére, ezért  nem is csoda, hogy sokan felkeresik a kilátót. A kilátót azonban az idő múlása nem kímélte: ráfért már egy alapos felújítás, melyet a Biokom NKft. a Pintér János Program keretében végzett el, a megújult kilátót pedig pénteken át is adták a kirándulók számára. A kilátó átadásával lezárult a Malolvölgyi Parkerdő fejlesztéseinek második üteme.

-Augusztus közepére fejeztük be a területet érintő fejlesztések első ütemét – idézte fel az átadón Mixner Bálint a Biokom NKft. ügyvezető igazgatója. – Ennek során a Pécshez közelebb eső tónál raktuk rendbe a parkolót, alakítottuk ki a plázst és a játszóteret. A második ütemben megújult a Zsírosdombi-kilátó ás annak környezete, valamint kihelyeztünk egy tájékoztató táblát, amelynek segítségével a kirándulók hasznos információkhoz juthatnak a környék látnivalóiról. Mindemellett új tűzrakóhelyeket létesítettünk, valamint új fedeles asztalpad garnitúrákat helyeztünk ki a tavak körül.

Az igazgató hozzátette: a visszajelzések alapján nagy sikere van a nyáron kialakított játszótérnek, így az egy mérleghintóval bővült. A Pintér János Program tovább folytatódik, a Biokom NKft. munkatársai és szakemberei dolgoznak az Árkád mellett található Jánosi Engel Adolf tér megújításán, amely még idén elkészül, jövőre pedig újabb helyszíneket vonnak be a programba.

-Néhány héttel ezelőtt a Sós-hegyi kilátó átadásán arról beszéltem, hogy azt a munkát, annak ellenére, hogy a kilátó nem az én körzetemben helyezkedik el, azért támogatom, mert egész Pécset érinti – emlékezett vissza Csaba István önkormányzati képviselő. – A Malomvölgyi Parkerdő fejlesztése is egy ugyanilyen projekt, hiszen sokan jönnek ide sétálni, bográcsozni. A fejlesztéseknek köszönhetően pedig még több pécsi és a városba látogató turista számára lesz kedvelt kirándulóhely a terület.

Forrás: Biokom NKft.

Címlapkép: Pécsma.hu

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close