EgyébKiemeltKözélet

Megújult az egykori Ifjúsági Ház épülete

Pénteken adták át az Ifjúsági Ház felújított épületét, amely a Zöld Város program keretében épült, uniós pályázati finanszírozásból. Az épület irodaházként fog szolgálni a jövőben.

Az előző városvezetés készítette el azt az EU-s pályázatot, amelynek köszönhetően végül megújult a régi Ifjúsági Ház teljes épülete. A pályázati összegből sikerült finanszírozni az épület előtti parkolót is.

Az új irodaház valamint a parkoló is a Zöld Város jegyében született újjá; a parkolóban számos fa került ültetésre, ezzel is egy lépéssel közelebb kerül Pécs városa a zöldebb városhoz.

Kővári János az Összefogás Pécsért frakcióvezetője élőben jelentkezett Facebookon a helyszínről, ahol örömmel jelentette be, hogy az új irodaház elkészült.

„Ma van az átadása az egykori Ifjúsági Háznak, ahol valaha együtt szórakozhattunk fiatalokként, később aztán az Európa Kulturális Főváros pályázat idején kiköltözött az a korábbi funkció innen, ami volt, és üresen állt, ezt szomorú volt látni” – mondta a képviselő. – „Az előző városvezetéssel előkészítettünk egy uniós pályázatot, aminek a keretében, nem csak a mögöttünk látható Ifjúsági Ház újult meg és kapott más funkciót – irodaházzá alakítottuk és gazdasági tevékenység folytatódhat itt –, hanem hozzá kapcsolódóan a parkoló is megújult, és amire én nagyon büszke vagyok, hogy mindez a Zöld Város program keretében újult meg.

A pályázati összegből sikerült kialakítani egy kisebb zöld területet nem messze az épülettől, amely kiválóan alkalmas arra, hogy a belvárosban lehessen kellemesen eltölteni néhány nyugodt pillanatot. Pécs belvárosában alig akadnak olyan zöld területek, ahol megpihenhet az ember, az épülettől nem messze kialakított terület eggyel több lehetőséget nyújt azoknak, akik Pécs szívében, a belvárosban szeretnének zöld területen pihenni.

Az eredeti funkcióját elvesztett Ifjúsági Ház 1,2 milliárdos EU-s pályázati pénzből épült fel. Az uniós hátterű Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megvalósult fejlesztés során a kétszintes épületre egy újabb szintet emeltek. A beruházás 720 millió forintba került, a maradék összegből az épület előtti parkolót újították fel.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close