KiemeltKörnyezetvédelem

Nagy sikerrel zajlik az idei csemeteosztás

Nagy sikere van a Biokom Nkft.  idei csemetosztásának, már csaknem 700 fát osztottak ki a pécsi lakosoknak a Városi Csemetekert által felkínált növényállományból. December 9-én csütörtökön még várják az érdeklődőket, akik ingyen juthatnak hozzá a különféle facsemetékhez.

A pécsi kertek, magánkertek zöldebbé tétele érdekében ezer facsemetét kínált fel a Biokom a lakosságnak, ráadásul mindezt teljesen ingyen – az érdeklődés pedig nem maradt el. A kezdeményezés sikerét jól mutatja, hogy eddig két alkalommal – november 25-én és december 2-án – lehetett menni a fákért, és ezen alkalmak során összesen mintegy 700 fát osztottak ki a Biokom munkatársai a pécsieknek. Ez a szám tovább nőhet, hiszen december 9-én, csütörtökön még várják a kertészkedni vágyókat a Városi Csemetekertbe.

A csemeteosztáson tíz féle fafaj közül lehet válogatni, de vannak olyanok, amelyek a nagy érdeklődésre való tekintettel már elfogytak. Persze ez nem azt jelenti, hogy ne maradt volna választék. A pécsi kertek a korai juharra, mezei juharra, zselnicemeggyel (vagy májusfával), platánnal vagy akár kislevelű hárssal is gazdagodhatnak még.

Fontos tudni, hogy a csemeteosztáson csak a pécsi lakcímkártyával rendelkezők vehetnek részt. Egy ember legfeljebb három fát vihget haza. A Biokom javasolja, hogy a kertészkedni vágyók a fákért tetőcsomagtartóval vagy utánfutóval felszerelt járművekkel érkezzenek. A növényeket gyökércsomagolt kiszereléssel adják át, párás, nedves helyen így pár napig tarthatók, viszont utána minél előbb ki kell ültetni.

Helyszín: Pécs, Tüskésréti út – Városi Csmetekert (a fűrészáru telephellyel szemben)
A helyszínen Tóth Tamást vagy Bánhalmi Dórát kell keresni.
Időpont: 2021. december 9. 7:30-14:00

 

Forrás: Biokom Nkft.

A címlapkép csak illusztráció!

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close