KiemeltKözélet

Nemet mondott a pécsi önkormányzat a belvárosi kutyafuttatóra

A pécsi városvezetés nemet mondott a pécsiek akaratának: a baloldaliak nemet mondtak arra, hogy megvizsgálják a belvárosi kutyafuttatő lehetséges helyszíneit.

Pécs belvárosában gyakorlatilag alig van olyan zöldterület, ahol a kutyatartók sétáltatni tudják a kedvenceiket. Idén tavasszal aláírásgyűjtést szerveztek az üggyel kapcsolatban, ennek ellenére az MSZP-DK-LMP-Jobbik koalíció alutasította a pécsiek kérését.

Kővári János az Összefogás Pécsért Egyesület frakcióvezetője, és a belváros egyéni képviselője a minap arra emlékeztette a pécsi városvezetést, hogy a majdnem fél évvel ezelőtti aláírásgyűjtés alkalmával háromszáz, belvárosban élő pécsi támogatta az ötlete, hogy nekik lehessen kutyafuttatójuk. Akkor azzal utasította el a pécsi önkormányzat a kérést, hogy meg kell vizsgálniuk, hol legyen a megfelelő helyszín, melynek a mai napig nem lett eredménye. Kővári János ezért javasolta ismét a vonatkozó rendelet tárgyalásakor, hogy foglalja határozatba az önkormányzat: megvizsgálja a lehetséges belvárosi kutyafuttató esetében felmerült három helyszínt.

-Ha nem is idén, de jövőre meglehetne a helyszín, hacsak nem akarjuk azt, hogy a Széchenyi téren maguk alakítsanak ki egyet – mondta Kővári János, majd hozzátette: turisztikai szempontból fontos lenne, hogy ne a Szent István teret használják erre a célra a kutyások. A belvárosi kutyafuttató lehetséges három helyszíne lehetne: a Barbakán várárok, az Északi Várfalsétány egyik, gyalogosok által nem használt területe, valamint az alagút teteje.

Az ügy során Fürj Csaba kertvárosi egyéni képviselő megpróbálta kétségbe vonni a helyiek által összegyűlt aláírások hitelességét, melyet azzal indokolt, hogy „mindig vándorol Kertvárosból Újhegyre, Újhegyről a belvárosba”. Az MSZP-s Sík László Lajos szerint pedig nincs a belvárosban kutyafuttatónak megfelelő terület, így a baloldal nemet mondott a belvárosiak kérésére.

Kővári János szerint nagyon pitiáner, ahogy ezt az ügyet kezelik, hiszen nyilvánvalóan politikai döntésről van szó, mert nem az ő koalíciós tagjuk a belvárosi egyéni képviselő.

 

Forrás: Bama.hu

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close