GazdaságKiemelt

Önkormányzati támogatással létesül 3D nyomtatókat gyártó üzem Pécsett

Új üzemet létesít a 3D nyomtatási rendszerek fejlesztésével és nagy sebességű gyártásával foglalkozó pécsi RS Factory Kft.

A városi közgyűlés december 14-ei ülésén járulhat hozzá az új termelőegység létrehozásához, így jövőre és 2023-ban 100-100 ezer eurót biztosítanak a társaságnak.

A cég a támogatás fejében vállalná negyven ember öt éven át tartó foglalkoztatását és az egyetemmel folytatott oktatási, kutatási együttműködés folyamatos fenntartását, fejlesztését.

Az RS Factory Kft. új üzemében elsősorban fogorvoslásban használt 3D nyomtatók készülnek majd, ott várhatóan három éven belül ötven, magasan képzett pécsi fogorvosnak, illetve műszaki végzettségű szakembernek adnak majd munkát.

Keidl Péter, az RS Factory Lft. üzemvezetője az MTI érdeklődésére közölte: az idén alapított, két német magánszemély tulajdonában álló társaság jegyzett tőkéje, tíz ezer euró, s középtávon negyven embert foglalkoztatnának Pécsen. Az ügyvezető idén 130 ezer eurós, jövőre több mint 250 ezer eurós árbevétellel számol.
Hozzáfűzte: céljuk, hogy saját beruházásban önálló üzemcsarnokot létesíthessenek a baranyai megyeszékhelyen, s ott 3-4 éven belül már mintegy 50 embernek adjanak munkát, emellett a szoftverfejlesztés területén is szeretnének szerephez jutni.

Az RS Factory Kft. a cég közösségi oldala szerint az „innovatív, nemzetközileg működő, nagyon sikeres német családi vállalat, a Rapid Shape BmbH újonnan induló pécsi cége”. A vállalat Keidl Péter tájékoztatása szerint mintegy 180 embert foglalkoztat és fejlesztéseivel célja, hogy továbbra is piacvezető maradjon a fogászati és hallókészülékeknél használt nyomtatók területén.

 

MTI

A címlapkép csak illusztráció!

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close