KiemeltKitekintő

Orbán a Fox News-nak: Magyarországra bevándorolni nem emberi jog

Magyarországra bevándorolni nem emberi jog. Semmiképpen sem. Ez a mi földünk. Ez egy nemzet, egy közösség, egy család, saját történelemmel, nyelvvel és hagyományokkal – mondta Orbán Viktor miniszterelnök Tucker Carlsonnak, a Fox News riporterének adott exkluzív interjújában.

Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor, Európa egyik kiemelkedő jobboldali kormányfője nemrég Joe Biden amerikai elnöknek vágott vissza a 2020-as kampánykörútján tett megjegyzése miatt, amely a vezetőt olyan autokrata vezetőkkel sorolta egy csoportba, mint fehérorosz elnök Alekszandr Lukasenko és Kim Dzsong Un, Észak-Korea elnöke – hangzott el a Fox News amerikai hírcsatornán a Tucker Carlson Tonight című műsorban.

2020-ban a városházán Biden azzal vádolta Donald Trump egykori amerikai elnököt, hogy „a világ összes gengszterével” barátkozik.

„Látják, mi történik Fehéroroszországban Lengyelországban és Magyarországon. Felemelkedőben vannak a totalitárius rezsimek a világban” – mondta Biden. „A jelenlegi elnökünk a világ összes gengszterét támogatja” – tette hozzá.

Orbán Viktor volt az első európai vezető, aki támogatta Trump újraválasztását, Trump pedig dicsérte a magyar miniszterelnök határbiztonsági és terrorizmusellenes politikáját, valamint a keresztény közösségek védelmére és segítésére irányuló törekvéseit szerte a világon.

A Fox News-nak adott exkluzív interjúban Orbán azt mondta Tucker Carlson műsorvezetőnek, hogy Biden nem beszéli a magyar nyelvet, ezért nem is ismerheti igazán Magyarországot, és nem értheti a szóban forgó kérdéseket, amikor ilyen megjegyzéseket tesz, mint például, hogy Magyarországon „totalitárius rezsim” van felemelkedőben.

„Valaki, aki nem beszéli a nyelvünket és nagyon korlátozott ismeretekkel rendelkezik Magyarországról, még az elmúlt néhány évtizedünkről is, az nyilván nem értheti a magyarok helyzetét, de ez a sarkos vélemény akkor sem indokolt” – mondta a miniszterelnök.

„Tudja, ez a kijelentés önmagában személyes sértés minden magyar számára”

– hangsúlyozta.

Orbán a tágabb politikai kérdésre is kitért, miszerint a Bidenhez hasonló baloldali politikusok nem tudnak elképzelni egy nacionalista vagy konzervatív alternatív ideológiát.

„A nyugati liberálisok nem tudják elfogadni, hogy a nyugati civilizáción belül létezik egy konzervatív nemzeti alternatíva, amely a mindennapokban sikeresebb” – mondta. „Ezért kritizálnak minket. Ők magukért harcolnak, nem ellenünk. De mi példát mutatunk arra, hogy egy olyan ország, amely a tradicionális értékekre, a nemzeti identitásra, a kereszténység hagyományára épül, sikeres lehet – néha sikeresebb, mint egy baloldali-liberális kormány” – húzta alá.

Orbán szerint Biden és a Demokrata Párt nem tudja elfogadni azt a sikert, amit Magyarország a szerb és horvát határok védelmében elért.

Orbán továbbá azzal érvelt, hogy – ellentétben azzal, amit a demokraták állítanak – a haza védelmében és a határok biztonságának megőrzésében nincs semmi gyűlöletkeltő vagy idegengyűlölő.

A nemzeti szuverenitás Istentől és a természettől származik. Minden velünk kezdődik. Ez a mi hazánk. Ez a mi népünk. Ez a mi történelmünk, a mi nyelvünk. Meg kell erősítenünk a határainkat” – szögezte le. – „De azt nem mondhatja senki, hogy ez egy szép ország, szeretnék idejönni és itt élni, mert itt szebb az élet. Magyarországra bevándorolni nem emberi jog. Semmiképpen sem. Ez a mi földünk. Ez egy nemzet, egy közösség, egy család, saját történelemmel, nyelvvel és hagyományokkal”

– fogalmazott a miniszterelnök.

Tucker Carlson műsorait esténként több mint ötmillió néző követi a mértékadó, konzervatív hírtelevízión. Az amerikai műsorvezető azt írta a Twitteren, hogy a teljes interjúnak csupán egy részletét mutatták most be, korábbi ígérete szerint alapos beszámolókkal jelentkezik Budapestről a következő napokban.

Hirado.hu

Címlapkép: Tucker Carlson hivatalos Twitter oldala

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close