ÉletmódKiemelt

Óvodákat támogattak a jobboldali városi képviselők

Több százezer forint értékben támogattak pécsi óvodákat a Fidesz, a KDNP és az ÖPE közgyűlési képviselői. A Budai Nagy Antal utcai ovi például – régi kérésüknek megfelelően – egy hangfalat kapott ajándékba, a Köztársaság téren található intézmény alapítványát pedig pénzbeli adománnyal segítették a politikusok. Csizmadia Péter, a Fidesz városi frakcióvezetője lapunknak elmondta, úgy tartották tisztességesnek, ha a tiszteletdíjuk megemelt részét a megszorításokkal sújtott óvodáknak adják. – írja a Pécsi Újság.

Nagy volt az öröm a napokban a Budai Nagy Antal utcában található óvodában. Csizmadia Péter és Hári József fideszes önkormányzati képviselők ugyanis egy hangfalat vittek az intézménybe, ezzel az ovisok és a vezetőség régi kívánsága vált valóra. Szintén a nemzeti oldal politikusai támogatták pénzbeli adománnyal a Köztársaság téri óvodát, amelyet nemrég Csizmadia Péter mellett Barkóczi Csaba és Bognár László látogatott meg.

A városatyák a képviselői tiszteletdíjuk megemelt részét ajánlották fel, összességében több százezer forintot. A KDNP és az ÖPE képviselői rászorulóknak adtak támogatást még az év első felében.

– Az óvodákat és bölcsődéket sújtó összességében 200 millió forintos baloldali megszorítás ellen tiltakozva ajánlottuk fel a különbözetet. Szerintünk ugyanis egész egyszerűen nem fair, hogy a baloldal folyamatosan emeli a képviselők és a haverok juttatásait, az intézményektől viszont pénzhiányra hivatkozva jelentős összegeket vontak el. Úgy tartottuk tisztességesnek, ha a díjemelésünket a legfontosabbaknak, a gyerekeknek ajánljuk fel – fogalmazott Csizmadia Péter.

A frakcióvezető munkatársunknak elmondta, az óvodai munkatársak rendkívül hálásak minden apró segítségért.

– Valójában azonban mi tartozunk hálával nekik azért, hogy minden körülmények között óvják a srácainkat és biztonságban, teljes odaadással nevelik a legkisebbeket. Tényleg csak a köszönet hangján említhetjük a bölcsődei, óvodai dolgozókat, ezzel az aprósággal is ezt igyekeztünk kifejezni számukra – szögezte le.

 

Forrás: Palotás Péter/ Pécsi Újság

Címlapkép: Pécsaktuál

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close