KiemeltKözéletVélemény

Pécsett is elbukott az LMP “harmadik utas” politikája – avagy Kóbor József megtalálta az elrejtett villanykapcsolót

Úgy tűnik, hogy a harmadik utas politikai alternatívát hirdető LMP önkormányzati képviselője, Kóbor József most végre megtalálta azt a bizonyos villanykapcsolót, melyet a sors Péterffy Attila dolgozószobájában rejtett el számára. Hosszú volt az út, mire – az önmagát a politikai jobb és baloldaltól egyenlő távolságra pozicionáló – külön utas képviselő beadta a derekát a baloldali városvezetésnek.

“Ha lenne 10.000 forintom, megvenném az LMP-t”

Az LMP felvásárlásának bejelentésére megrendezett sajtótájékoztatón a Mindenki Pécsért Egyesület sorain kívül szívesebben látott Péterffy Attila igyekezett megnyugtatni a publikumot, hogy most aztán tényleg “helyreállt a rend” a városvezető koalíció soraiban.

Ezt muszáj volt kihangsúlyozni, hiszen a saját alpolgármester-asszonyának megbuktatását követően, a pécsi Momentum-frakció kilépésével a baloldali városvezetésnek tulajdonképpen sikerült végleg felszámolnia önmaga belső ellenzékét, amely a legtöbb esetben igyekezett az átlátható és korrekt városvezetés ígéretének felelősségét felróni az MSZP-s érdekkörök előrenyomulását támogató Péterffy Attilának.

Így volt ezzel Kóbor József, az LMP önkormányzati képviselője is, aki mind a jobb-, mind a baloldaltól igyekezett eddig fenntartani az egyenlő távolságtartás látszatát.

A totális arcvesztésbe menekülő Lehet Más a Politika nevű formáció eddig harmadik utas politikai alternatívát kínált a jobb- és baloldali garnitúrából egyaránt kiábrándult választóknak. Már csak ezért is nehéz lesz megmagyarázni a választóiknak, hogy a duális politikai berendezkedés kialakulásáért eddig a kormányt hibáztató LMP hogy volt hajlandó a saját politikai identitásának felszámolása mellett visszavonhatatlan lépést tenni a kétpólusú politikai erőterek megszilárdítása felé.

Kóbor József eltévedt, de így is célba ért

Kóbor József politikai pályafutása és megnyilatkozásai nem gerjesztettek különösebben nagy hullámokat a pécsi politikában, annak ellenére sem, hogy a baloldal soraiból rendre kicikizett politikust a városvezetés tagjai “fura figurának” állították be.

A pécsi DK korábbi elnöke és önkormányzati képviselője, Kunszt Márta egy kiszivárgott hangfelvételen például e-képpen “méltatta” egykori politikai riválisát, Kóbor Józsefet: „Ilyen elvont ember, gyakorlatilag nem találta meg a folyosón a villanyt.”

Az LMP önkormányzati képviselője azonban mégis megtalálhatta azt a bizonyos “villanykapcsolót”, amely a pécsi városvezetés és Péterffy Attila személyes “zöld biztosánakmegtisztelő rangjára emelte.

Elbukott az LMP Keresztes-háborúja

Hogy mi késztette az önmagát zöld pártként aposztrofáló pécsi LMP-t, hogy két év után politikai szövetséget kössön a nem kifejezetten a zöld programjairól elhíresült Péterffy Attilával, arra semmilyen etikus vagy logikus magyarázat nem létezik.

Kivéve azt a lehetőséget, hogy a 2022-es országgyűlési választásokon a Fidesz ellen induló Keresztes László Lórántnak sikerült megnyernie Péterffy Attila támogatását, amely – a helyi LMP érdeklődés hiányában történő elmúlása mellett – egy halvány mentőövet jelenthet az ifjú politikus számára.

A jelek szerint ez a politikai egérút most minden ideológia kérdésnél fontosabb lehet a Schiffer András öléből kizuhant országgyűlési képviselő számára, aki a túlélésért vívott politikai küzdelmek felvállalása helyett a baloldali koalíció karjaiba menekül, miközben éppen feláldozza a “harmadik út” alternatívájaként felépített Lehet Más a Politika nevű szervezet eredeti szellemiségének és hitelességének utolsó morzsáit.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close