ÉletmódKiemelt

Pécsett is várják a véradókat az országos vasutas véradónapon

Tizenötödik alkalommal szervezik meg az országos vasutas véradónapot, melynek keretében pénteken, 13, december 17-én pedig egy helyszínen várják a véradókat.

A MÁV a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesülettel (VOKE), a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködve szervezi meg december 10-én az országos vasutas véradónapot.

Pénteken, december 10-én országosan 13 helyszínen – Szolnokon, Szegeden, Nagykanizsán, Békéscsabán, Székesfehérváron, Nyíregyházán, Debrecenben, Miskolcon, Pécsett, Dombóváron, Kaposváron, Budapesten és Szombathelyen – valamint, december 17-én Dunakeszin várják a véradás feltételeinek megfelelő vasutasokat, utasokat és civil lakosokat, akik hozzájárulhatnak az ünnepek alatti kiegyensúlyozott és folyamatos vérellátáshoz.

A közlemény szerint az esemény szervezői a szeretet ünnepének közeledtével az önzetlen segítségnyújtás fontosságára, az utasok és a vasutasok összefogásának jelentőségére szeretnék felhívni a figyelmet.

Azt kérik, aki vért adna, vigye magával a személyi igazolványát, TAJ-kártyáját és lakcímkártyáját, illetve rendszeres véradóként a véradókiskönyvét.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a koronavírus-járvány miatt a véradási folyamat fokozott körültekintést igényel. A helyszíneken a szakemberek mindent megtesznek a biztonságért, de a szervezők külön felhívják a figyelmet arra, hogy csak az menjen vért adni, aki teljesen egészségesnek érzi magát.

A vasutas véradónap pécsi helyszíne: Pécsi Vasútállomás, Váróterem, 7623, Pécs, Indóház tér 1.
A véradóknak délelőtt 9:00 és 12:00 óra között van lehetőségük vért adni.

 

MTI

Címlapkép: Getty Images

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close