KiemeltKultúra

Pécsi Nemzeti Színház: Vendégelőadásokkal kedveskednek a pécsi közönségnek novembertől

Új programsorozattal várja a nagyérdeműt a Pécsi Nemzeti Színház.

A saját, széles repertoárt kínáló produkcióin kívül, vendégelőadásokkal kedveskedik a közönségének novembertől a Pécsi Nemzeti Színház. Rendszeresen láthatnak majd a pécsiek az ország legkülönbözőbb társulatainak bemutatásában kiváló előadásokat a Hétfői Vendégjárás elnevezésű program keretében.

A programsorozat során elsőként a Csiky Gergely Színház, Kaposvár Tüskevár című előadását láthatja a közönség.

A széles körben ismert és kedvelt Fekete István regény alapján olt Tamás és Váradi R. Szabolcs készített színpadi művet, mely a nagy érdeklődésre való tekintettel 3 alkalommal is látható lesz Pécsett a Nagyszínházban – olvasható a Pécsi Nemzeti Színház honlapján.

Az előadást november 21-én 17 órakor, 22-én és 23-án pedig 19 órakor tekintheti meg a nagyérdemű.

Tutajos és Bütyök, a két fővárosi fiú, a nyarat a vadregényes Kis-Balatonnál tölti a berek minden titkát ismerő Matula bácsinál, akitől a nyár folyamán megtanulják, és megtapasztalják, milyen az élet távol a várostól, milyenek a természet vad törvényei. Mire véget ér a nyári szünet, a két fiú testbe és lélekben erősen tér vissza Budapestre, azzal a szent elhatározással, hogy télen is visszatérnek az izgalmas kalandok helyszínére.

A kaposvári előadás Olt Tamás rendezésében, a Somogy Táncegyüttes közreműködésével szeretettel várja a pécsi családokat: az idősebbeket nosztalgiázni, a fiatalokat és a gyerekeket pedig, hogy ők is részesei lehessenek Fekete István csodás világának.

Forrás és címlapkép: Pécsi Nemzeti Színház

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close