GazdaságKiemelt

Pécsi Tudományegyetem: több milliárd forint megtakarítást jelent a ppp-konstrukciók kiváltása

A következő években több milliárd forint megtakarítást érhet el a Pécsi Tudományegyetem (PTE) annak köszönhetően, hogy kormányzati segítséggel egy összegben kiválthatta a 2007 és 2009 között kötött létrejött ppp-konstrukciójú szerződéseket – közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.

A kormány a felsőoktatási ppp-konstrukcióban megvalósult projektjeik kiváltásához 23,3 milliárd forint támogatást nyújtott az intézménynek.
A juttatás segítségével a ppp-konstrukciót megszüntető szerződéseket pénteken írta alá Miseta Attila, a PTE rektora és Decsi István, az egyetem kancellárja Budapesten – közölték. A kabinet támogatásának köszönhetően a konstrukciók eredeti kifutási időtartamát figyelembe véve a PTE több milliárd forint megtakarítást érhet el, és a továbbiakban teljes egészében saját rendelkezése alá vonhatja az érintett épületeket.

2007-2009 között a PTE több épülete is “public private partnership” (ppp) finanszírozási formában újulhatott meg, ugyanakkor a konstrukció fenntartása komoly összegeket emésztett fel az egyetem költségvetéséből.

 

MTI

Címlapkép: PTE

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close