ÉletmódKiemelt

Pécsre kerülhet a nemzetközi diáksport fesztivál

Kinőtte Kaposvárt, ezért új helyszínen, Pécsen tarthatják 2022-től az International Youth Sport Festival-t.

A nemzetközi diáksport fesztiválon az elmúlt 15 évben 65 országból összesen 3069 sportcsapat vett részt, együttesen 45 641 sportoló mérte össze erejét.
Az ország egyik legjelentősebb utánpótlás sport-fesztiválját három sportágban, labdarúgásban, kosárlabdában és kézilabdában hirdetik meg tíz korosztály számára, fiúknak és lányoknak egyaránt.

Az egyhetes programsorozatot minden évben júliusban rendezik. Eddig Kaposvár adott otthont az eseményke, amely azonban a pécsi önkormányzat tájékoztatása szerint kinőtte a somogyi megyeszékhelyet, ezért merült fel Pécs lehetséges helyszínként.
Fogarasi Gábor, a pécsi önkormányzat népjóléti és sportbizottságának elnöke elmondta: a szervezők keresték meg az önkormányzatot azzal, hogy Pécs legyen a házigazda. Hozzátette: nemcsak a résztvevőknek fontos a nemzetközi tapasztalatszerzés és a sportélmények miatt, hanem a város számára is. „A kísérő szülőkkel és felnőttekkel együtt évente több ezer fős vendégsereg ugyanis jelentős forgalmat generálhat a nyári hónapokban a pécsi vendéglátásban, a résztvevők pedig messze földre viszik magukkal Pécs hírnevét, ezzel elősegítve városmarketingünk sikerét” – mondta,

Az önkormányzat ötmillió forinttal támogatja a fesztivál megrendezését, erről végleges döntést a városi közgyűlés hozza majd meg.

 

MTI

Címlapkép: travel.com

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close