ÉletmódKiemelt

Pécsre látogatott az indonéz nagykövet

Látogatást tett a Pécsi Tudományegyetemen Őexc. Dimas Wahab, az Indonéz Köztársaság magyarországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövete. Az egyre növekvő számú indonéz hallgatói kontingenst feleségével és egy kisebb delegációval látogatta meg a Nemzetközi Igazgatóság International Autumn rendezvénysorozatának október 6-án rendezett indonéz napja alkalmából. Örömteli, hogy a találkozóra való meghívást az itt tanulók közül rendkívül sok indonéz hallgató elfogadta.

A Pécsi Tudományegyetem nevében dr. Tarrósy István, a Nemzetközi Igazgatóság vezetője, valamint dr. Fedeles Tamás oktatási rektorhelyettes köszöntötte Őexc. Dimas Wahab indonéz nagykövetet, a delegációt és a PTE-n tanuló több mint hetven indonéz hallgatót. 

„A PTE egy befogadó közösség, ahol közel ötezer külföldi hallgató tanul száznál is több országból. Nagy örömünkre szolgál, hogy egyetemünk elnyerte a részvételt az indonéz kormány Indonesian International Student Mobility Awards – IISMA kiválósági ösztöndíj programjában és ennek köszönhetően 41 kiemelkedően jó hallgató kezdte meg tanulmányait a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karon, valamint a Közgazdaságtudományi Karon – emelte ki a rektorhelyettes. Beszédében arra biztatta a hallgatókat, hogy fedezzék fel a város és az egyetem nyújtotta színes és szerteágazó lehetőségeket, kössenek barátságokat.

Őexcellenciája, Dimas Wahab
Fotó: PTE

A száznál is több szigetből álló délkelet-ázsiai demokratikus állam magyarországi nagykövete, Őexcellenciája, Dimas Wahab a találkozón a két ország bilaterális kapcsolatának jó működését emelte ki, amelynek köszönhetően a hazánkba érkező indonéz állampolgárok száma is megduplázódott. A PTE-n tanuló indonéz hallgatókat arra bíztatta, hogy igyekezzenek meglátni az együttműködési lehetőségeket, és ne feledkezzenek meg arról, hogy a tanulmányaikra kiemelt figyelmet fordítsanak. A delegáció a hallgatók egészségére is gondolt, így vitamincsomagokat kaptak ajándékba, sőt különleges indonéz rágcsálnivalóval is kedveskedtek nekik. A küldöttség és a hallgatók a találkozót követően részt vettek a különleges Árnyéknak Árnya – Az indonéz wayang kulit játék történetét bemutató kiállítás megnyitóján a MárkusZínházban, valamint A Marsal-Tari Indonéz Gyűjtemény kiállítás megnyitóján.

Árnyéknak Árnya – Az indonéz wayang kulit játék története
A kiállítás november végéig tekinthető meg a MárkusZínház nyitva tartási idejében, hétköznap 16-19 óra között, hétvégén előzetes bejelentkezés alapján.

A Marsal-Tari Indonéz Gyűjtemény 
A tárlat 2021. október 22-ig tekinthető meg a Művészetek és Irodalom Háza nyitva tartási idejében.

PTE

Címlapkép: PTE

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close