ÉletmódKiemelt

Plüssöket ajándékoznak a pécsi vízilabdások karácsonyra az óvodásoknak

Ismét összefogtak a pécsi vízilabdázók. Négy keleti városrészi tagóvodának tudtak karácsony előtt egy kis meglepetést okozni. Ezekbe az intézményekbe főként hátrányos helyzetű kisgyermekek járnak, akik közül vannak olyanok, akikre talán nem vár semmilyen játék a fa alatt karácsonykor.

A Keleti Városrészi Óvoda Fürj utcai épületében már nagyon várták a vízilabdázókat, hiszen a tavalyi évben elmaradt a szokásos karácsony előtti látogatás a pandémia miatt. Idén azonban rengeteg ajándékkal érkeztek a sportolók.

-Elsőre meglepődnek a gyerekek kicsit, hogy nagy darabok vagyunk, meg egyenruhában vagyunk, de örülnek, abszolút. Amikor a plüssöket kiborítjuk nekik, és örülnek nekünk nagyon – mondta el a PVSK-Mecsek Füszért vízilabdázója, Józsa Ottó.

A PVSK-Mecsek Füszért több, mint hat éve gyűjti a plüssöket a város sportegyesületeivel, oktatási intézményeivel közösen, de ha tehetik fejlesztő játékokat is visznek karácsony előtt az óvodásoknak.

-Amiket hoznak a segítők, illetve a támogatók, azokat mi mindet átadjuk az oviknak, ide most hálistennek sikerült építőkockákat hoznunk, illetve ha vannak nagyobb plüssállatok akkor azokat megpróbáljuk úgy szortírozni, hogy minden oviba jusson egy-egy nagyobb játék is, ami ott marad az oviba, hiszen a kisebb plüssök, amiket kapnak a gyerekek, azt hazavihetik, innentől kezdve az az ő kis saját kis plüssjátékuk lesz. . mondta el De Blasio Domenico szakosztályvezető.

Az óvodákban nagy becsben tartják a korábbi években kapott plüssöket fejlesztőjátékokat.

-Az óvoda egycsoportos óvodaként működik, összesen 14 gyerek jár ide, viszont nagyon sok hátrányos helyzetű kisgyerek, szinte elmondhatom, hogy mindenkire ez vonatkozik, pont ezért nagyon nagy jelentősége van az ilyen ajándékozásnak, mert sajnos nem minden kisgyereknek jut a fa alá ajándék – ismertette a Pannon Televíziónak  Koronicsné Bäcker Tímea a Keleti Városrészi Óvoda Fürj Utcai Tagóvodájának tagóvodavezetője.

A vízilabdázók a Keleti Városrészi Óvoda Fürj utcai tagintézményén kívül a Zsolnay, a Buzsáki valamint a Sétatér utcai tagóvodákat keresték fel idén.

 

Forrás: Pannon Televízió

A címlapkép csak illsuztráció!

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close