GazdaságKiemelt

PTE: újabb négy évre nyújt támogatást az Európai Bizottság az EDUC szövetségnek

Újabb négy évre nyújt támogatást az Európai Bizottság a European Digital UniverCity (EDUC) egyetemi szövetségnek, amely 2019 óta működik a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és további hét európai felsőoktatási intézmény részvételével az európai felsőoktatás megújítása érdekében.

Az intézmény szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták, hogy a Potsdami Egyetem és olasz, cseh, magyar, spanyol, norvég, valamint két francia partneregyeteme az első három évének sikereire építve mélyítené tovább az intézmények közötti együttműködést a mobilitás és a tantervek nemzetközivé tétele terén.
Az Európai Bizottság pénzügyi támogatásával az elkövetkező négy évben “tovább kívánják fejleszteni közös virtuális campusukat, a digitalizáció segítségével összekapcsolják a kutatást és az innovációt az oktatással, közös diplomaprogramokat indítanak, valamint megerősítik térségeik társadalmi hálózatait, ökoszisztémáit” – olvasható a PTE tájékoztatásában.

A közleményben Tarrósy Istvánt, a PTE Nemzetközi Igazgatóságának vezetőjét, az EDUC pécsi szakmai vezetőjét idézve emlékeztettek: az európai egyetemek versenyképességét az Európai Unió szövetségi rendszerek támogatásával kívánja segíteni. Ez az együttműködési forma rendszerszintű építkezést és mélyebbre ható reformokat tesz lehetővé, a pozitívumok nemcsak a tagok, hanem az összes európai partner előremenetelét is szolgálják” – közölte.

A közleményben tudatták: a szövetség égisze alatt mintegy 200 ezer hallgató tanul, és 31 ezer oktató, kutató, valamint technikai és adminisztratív ügyekkel foglalkozó munkatárs dolgozik.
2027-re az EDUC  újfajta, nemzeteken átívelő egyetemi közösség lesz, amely a többnyelvűség, a tudományterületek közötti átjárhatóság és a digitális technológiák előnyeire épül, és így készíti fel hallgatóit a jövő társadalmi kihívásaira – olvasható a PTE közleményében.

 

MTI
A címlapkép csak illusztráció!

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close