EgyébKiemelt

Rangos elsimeréssel jutalmazták Pécs városát

A Magyar Turisztikai Ügynökség idén 28. alkalommal hirdette meg a települések országos környezetszépítő versenyét. A Virágos Magyarország versenyre ebben az évben több mint 320 nevezés érkezett.

A megmérettetésben külön értékelik és díjazzák a városok és a falvak környezetét. 
A beérkezett pályázatokat egy 120 fős kertészekből, tájépítészekből és turisztikai szakemberekből álló zsűri értékelte, akik szerint idén is folytatódott az az örömteli tendencia, hogy évről évre egyre színvonalasabb pályázatok érkeznek. Sorra szépülnek meg a közterületek és számos településen átgondolt, a fenntarthatóság szempontjait is szem előtt tartó zöldterület-fejlesztés zajlik.

Fotó: Biokom Nkft.

Meixner Barna, a Biokom NKft. ügyvezető igazgatója a megmérettetés kapcsán elmondta, Pécs 2005 után nyerte el ismét a szakmai zsűri főkategória díját. Kifejtette: a városüzemeltetési vállalat célja az, hogy a megkezdett munkát tovább folytassa, növelje a pécsi virágos felületeket, színesítse a várost, és a Pintér János Parkmegújítási Program keretében további zöldterületeket szépítsen meg.

Fotó: Biokom Nkft.

Szeretnénk, hogy munkánk nyomán Pécs méltó legyen arra, hogy a jövőben hazánkat képviselje a virágos települések nemzetközi megmérettetésén, amelyre jó esélyünk van a szakmai zsűri egyöntetű véleménye alapján” – fogalmazta meg Meixner Barna.

Biokom Nkft.

A díjakat novemberben adják át a települések képviselőinek, a győztes pályaművek megtekinthetők a Virágos Magyarország Facebook-oldalán.

A BIOKOM Nonprofit Kft munkái számokban:

– évente több mint 8000 darab fa metszését,
– több mint 3700 focipályányi zöldterület kaszálását,
– több mint 1 hektár virágágyi felület ápolását,
– évente mintegy 100 ezer darab virágpalánta kiültetését,
– több mint 64 hektár cserjefelület ápolását,
– évi közel 1000 darab facsemete ültetését,
– évi közel 3000 darab fa növényvédelmi kezelését végzi el.

Biokom Nkft. közleménye és címlapképe

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close