KiemeltKözélet

Sok kertvárosi játszótér és közterület vár felújításra Pécsett: vajon mikor lép az önkormányzat?

Pécs kertvárosi részén a kisebb játszóterek fejlesztése elengedhetetlenné vált. Kővári János az Összefogás Pécsért Egyesület frakcióvezetője, és egyben a Baranya-megyei régió fejlesztési biztosa a Pannon televíziónak beszélt a közösségi terek jelenlegi állapotáról, és arról, hogy Pécs polgármestere egyelőre nem reagált a megkeresésére.

Korábban írtunk a kertvárosi játtszóterek állapotáról, és arról, hogy az előző városvezetés a “Miénk itt a tér” elnevezésű projekt keretében több játszóteret, közterületet felújított a lakóközösség észrevételeit figyelembe véve. Az akkor felújított játszótereken és köztereken kívül mára például az Illyés Gyula utcai kis játszótér is felújításra vár, de nem csak ez az egyetlen, ami ilyen állapotban van a környéken – mondja a megyei fejlesztési biztos.

Kővári János azt mondja, szívesen egyeztetne a játszóterek, közterületek fejlesztéséről a pécsi polgármesterrel, azonban választ egyelőre nem kapott.

“Egész kertvárosban probléma, hogy a kisebb játszóterek lénygében 30 éve nagyjából úgy vannak, hogy vagy balesetveszélyes és el kell bontani, vagy pedig jelentős felújításra szorul. Ezért szeretném azt, hogy ha a pécsi polgármester és a közgyűlés is nevesítene majd egy nagyobb köztér és játtszótér megújító programot, amelyhez forrásokat is rendel” – mondta a politikus.

“A megyei biztosi feladatok között elsősorban Pécs, Mohács és Komló fejlesztési feladatai vannak a középpontban. Megkerestem már Mohács és Komló polgármesterét is, akikkel már tárgyaltunk az ő elképzeléseikről. A Pécsi polgármestert is megkerestem, ő sajnos még nem válaszolt, de remélem fogunk tudni találkozni hamarosan.”

A politikus azt mondja, hogy mivel sok helyen kell fejleszteni Pécsett, ezért egy átfogó közterület-fejlesztési koncepcióra lenne szükség, amely forrását akár uniós (TOP-os), akár önkormányzati forrásból is elő lehetne teremteni – mondta a képviselő, majd hozzátette: Pécsnek egy olyan köztérfejlesztési programra lenne szüksége, amely a teljes város területén a meglévő játszóterek és közparkok megújítását szolgálná.

Forrás: Pannon Televízió

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close