KiemeltKultúra

Szabadtéri tánckavalkád a Tánctalálkozón

Izgalmas ingyenes szabadtéri és szakmai kísérőprogramok színesítik a XV. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozót!

Szeptember 17. és 21. között a Pécsi Nemzeti Színházban öt nap alatt összesen kilenc profi táncegyüttes mutatkozik be. A házigazda Pécsi Balett, a Kulcsár Noémi – Tellabor, a GG Tánc Eger, a Szegedi Kortárs Balett, a Budapest Táncszínház, a Bozsik Yvette Társulat, az Inversedance – Fodor Zoltán Társulat és a Magyar Állami Népi Együttes a nagyszínpadon lesznek láthatók. A PB2Company formabontó előadása kedden 21.30-kor a kamaraszínpadon várja az érdeklődőket. 

ifj. Zsuráfszky Zoltán és Tókos Attila
Fotó: szinhaz.online

A Színház téren felállított színpadon 20 további fellépő – köztük profik és a legjobb helyi tánciskolák, egyesületek és csoportok – műsora gondoskodik a fesztiválhangulatról. Izgalmas esti előadással jön az Idéző 1.84 Kortárs Néptánc Társulat (ifj. Zsuráfszky Zoltán és Tókos Attila formációja), a Vasas Művek (Vasas Erika társulata) és a Pécsi Művészeti GimnáziumLőrinc Katalin és Lőrinszky Attila pedig a színház közönségforgalmi tereit járják be performanszukkal a szünetben szombaton.

Lőrinc Katalin
Fotó: Futár Ernő

TáncSzínTér program keretében a legjobb pécsi tánciskolák, egyesületek és csoportok mutatkoznak be délutánonként a Színház téren. A TáncSzínTér szereplői: ANK Művészeti Iskola, Club Cubano Táncstúdió, EuroDance Táncszínház, Fonti Five Táncműhely, Kapronczai Művészeti Iskola, Misina Néptáncegyüttes és Táncszínház, Pécs Breakers és a Body Rock Break Egyesület, Pécs Város Mazsorett Együttese és Tánckara, Pécsi Corazón Flamenco Duó, Pécsi Fordan Táncklub, Pécsi Ritmikus Gimnasztika Sportegyesület, Pitypang Tánciskola, PTE Táncegyüttes, Ritmo Sporttánc Egyesület, Senior Örömtánc, T-Dance Hip-Hop Tánc & Sportegyesület; projektvezető: Papp Viktor, a Pécsi Fordan Táncklub alapítója.

Pécsi Fordan Táncklub
Fotó: szinhaz.online

A Trezor Rendezvény házban tartják a Tánctalálkozó szakmai jellegű programjait. A TrezorMoziban előzetes regisztrációval, ingyenesen megtekinthető lesz a PR-Evolution, a Badora Dance Company, a Duda Éva Társulat, a FrenÁk Társulat és a Feledi Project egy-egy vetített előadása. A Pécsi Balett megalapításának 60. évfordulójához kapcsolódnak idén az Élő tánctörténet órák, melyekből idén minden nap lesz egy.

PTE Táncegyüttes
Fotó: szinhaz.online

Uhrik Teodóra egykori és jelenlegi tagokkal beszélget, Rajnai Richárd Uhrik Teodórát és Vincze Balázst kérdezi, majd bemutatják a Pécsi Balett 60 c. jubileumi kiadványt is, mely Borbás Betti fotóiból készült a társulatról Rajnai Richárd szerkesztésében.

’Körte és a Pécsi Balett’ címmel Körtvélyesi László fotómontázs-kiállítása, melyet a Pécsi Balett 60 éve alatt készített képeiből állított össze, ugyancsak a Trezor Rendezvényházban tekinthető meg szeptember 16-tól 30-ig.

Vasas Művek
Fotó: szinhaz.online

Részletek a www.tanctalalkozo.hu oldalon.

A fesztivál szakmai együttműködő partnere idén a Nemzeti Táncszínház. A Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház koprodukciójában, a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósul meg.

Jegyvásárlás: www.tanctalalkozo.hu | pnsz.jegy.hu, személyesen: a Pécsi Nemzeti Színház jegypénztárában

szinhaz.online

Címlapkép: Tánctalálkozó

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close