ÉletmódKiemelt

Szakmai fejlesztés a Kerek Világ Alapítvány Iskolájánál

A KEREK VILÁG ALAPÍTVÁNY az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program, keretében sikeres pályázatot nyújtott be „Köznevelés esélyteremtő szerepének erősítése” c. felhívásra.

Pályázatuk „A köznevelés esélyteremtő szerepének erősítése a KEREK VILÁG ALAPÍTVÁNY Iskolájának szakmai fejlesztésével” címmel, az EFOP-3.1.6-16-2017-00007 azonosító számon regisztrált, és 2018.05.01.-2022.07.29. között valósult meg. A pályázaton az Alapítvány 42.37 m Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, melynek támogatási mértéke 100%. A projekt a Pécsett működő Kerek Világ Általános Iskolában valósult meg, és a súlyosan-halmozottan sérült gyermekekre fordítódott.

“A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló program célja az inkluzív, méltányos és minőségi neveléshez és oktatáshoz való hozzáférés javítása, a nevelési-oktatási egyenlőtlenségek csökkentése volt. A projekt kiemelt célja volt továbbá a súlyos és halmozottan fogyatékos gyermeket ellátó intézményük szakmai fejlesztése, az eddigis erős törekvésünk megerősítése, amivel a családok kompetenciáit és a társadalmi elfogadást erősíthettük, elősegíthettük” – olvasható az alapítvány közleményében.

A pályázaton elnyert európai uniós támogatási összeget speciális fejlesztő, és informatikai eszközökre, terápiákra, szakemberek képzésére, módszertani anyagok összeállítására, táborozásra, szülősegítő és érzékenyítő programokra fordították. A projekt keretében lehetőség nyílt szakmai tapasztalatszerzésre, szakmai programok lebonyolítására is.

A projektről részletes információt a Kerek Világ Alapítvány weboldalán olvashatnak.

 

Kerek Világ Alapítvány közleménye és címlapképe

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close