ÉletmódKiemelt

Szennyezett tejfölt hívott vissza a NÉBIH

Több tejfölt is visszahív a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági Hivatal, az Alföldi Teh több típusában is mikrobiológiai szennyeződést találtak. A HÉBIH azt kéri, hogy a vásárlók az érintett termékeket ne fogyasszák el!

Az Alföldi Tej Kft. által gyártott tejfölöket hívnak vissza és vonnak ki a forgalomból, részben mikrobiológiai szennyezettség miatt, részben pedig mert a termék érzékszervi elváltozást mutatnak – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági Hivatal az MTI-vel.

Gyártó és bejelentő: Alföldi Tej Kft.
Probléma Jellege: Érzékszervi elváltozás, mikrobiológiai szennyezettség
Az érintett termékek: Különböző tejföl termékek

A Nébih kéri a lakosságot, hogy a 2021. szeptember 15. fogyaszthatósági idővel rendelkező 140, 330, 850 grammos kiszerelésű, 12 százalékos MAGYAR Tejfölt, a 175 grammos, 12 százalékos S-BUDGET Tejfölt és a 850 grammos, 20 százalékos KOKÁRDÁS MAGYAR Tejfölt, valamint a 140 grammos, 12 százalékos Mesés tejfölt ne fogyasszák el.

A 2021. szeptember 16-28 közti fogyaszthatósági idővel rendelkező termékek közül problémás az ANNI PANNI Tejföl, a MILFINA Tejföl, a RISKA Tejföl, az ENJOY FREE laktózmentes Tejföl, a SPAR FREE FORM Tejföl, a MESÉS Tejföl, a MAGYAR Tejföl, az S-BUDGET Tejföl, a SISSY Tejföl, a KOKÁRDÁS MAGYAR Tejföl, az ARO Tejföl, az M. ANNI PANNI Tejföl, a RISKA SÉF Tejföl, az M. KALOCSAI Tejföl és a PRIVÁT Tejföl.

Az ALDI visszahívta ugyanezen problémák miatt a MILFINA kaukázusi kefírt is.

MTI

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close