KiemeltKultúra

Szeptember 22-én indul a Pécsi Napok

A fesztiválon idén számos programmal találkozhatnak az érdeklődők.

Színes, izgalmas programokkal várnak minden érdeklődőt a Pécsi Napok szervezői, ahol minden korosztály megtalálhatja a saját izlésének megfelelő programot.

A zenei sokszínűségé lesz a főszerep, hiszen a fesztivál ideje alatt a rock, a jazz és bordalok is felcsendülnek Pécs belvárosában.

2021.09.22. 20:00 Bikini zenekar

Adj helyet magad mellett, esetleg eltévedtél a mennyország felé félúton, de mindig azt mondják, hogy legyél jó!

Hosszú évek után a Pécsi Napok színpadán lép fel a legendás Bikini együttes, magukkal hozzák legismertebb slágereiket és újabb dalaikat.

Az önfeledt szórakozás garantált, hiszen az elmúlt negyven esztendő egyik legsikeresebb magyar rockzenekara érkezik a Pécsi Napokra!

2021.09.23. 17:00 Pécsi Tangó Ünnep

17.00 Tangó show a Pécsi Napok nagyszínpadán a Tango Harmony Budapest zenekarral – Széchenyi tér

17.30 Tangó táncház – közös táncolás a közönséggel, tánctanítás

Közreműködik a Club Cubano tánciskola Vágási Barbara és Kutni Balázs vezetésével, a PTE Táncoló Egyeteme és PTE Táncegyüttese Bánkyné Perjés Beatrix projektvezető, táncpedagógus vezetésével, valamint a Vecsési Tangó Stúdió.

18.00 Milonga a Széchenyi téren a Tango Harmony Budapest zenekarral

 20.00 Ezerarcú tangó – Széchenyi tér

Tangó-muzsika a nagyszínpadon

Világzene-komolyzene-jazz műfajok keveredésével létrehozott könnyed Piazzolla-est.

Meghívott vendég: Megyimórecz Ildikó és Gráf Vivien – ének, Wunderlich Márton – hegedű

18.00 Magyar–argentin kapcsolatok a XXI. században – Művészetek és Irodalom Háza

Előadás és kerekasztal beszélgetés, PTE, Pécsi Kodály Zoltán Gimnázium, diplomaták, civilek

A program regisztráció köteles. Regisztrálni az info@pmh.hu email címen vagy a +36 72 510 628-as számon 9 és 17 óra között lehet.

20.00 Magyar–argentin meccs vetítése – Művészetek és Irodalom Háza, Breuer Marcell terem

1978, Argentina – Magyarország 2:1, majd játékos beszélget szakkommentátorral. Kereki Zoltán volt válogatott csapattag + Nimmerfroch Ferenc újságíró.

A program regisztráció köteles. Regisztrálni az info@pmh.hu email címen vagy a +36 72 510 628-as számon 9 és 17 óra között lehet.

2021.09.25. 21:00 Best of Geszti

Rapülők, Jazz+Az, Gringo Sztár, Létvágy… Geszti Péter, a sokoldalú előadóművész.

Rapülők, Jazz+Az, Gringo Sztár, Létvágy… Geszti Péter, a sokoldalú előadóművész és fantasztikus zenészekből álló csapata minden generációnak tud újat – és persze régit is – mutatni. Az igényes jazztől a stadionrepesztő rapslágerekig sokféle izgalmas produkcióval lepi meg közönségét 2021-ben is.

A megújított Best of Geszti a legsikeresebb Rapülők, Jazz+Az, Gringosztár és Létvágy dalokat sűríti ütős produkcióba, vizuális izgalmakkal, két nagyszerű, új énekesnővel és a Jazz+Az kiváló muzsikusaival.

A 2020-ban írt új Geszti dalok közül három is bekerült a friss programba, amelyben meglepetésként plusz egy népszerű Rapülők dal is helyet kapott. A show pedig újabb, nagy derültséget kiváltó virtuális online kapcsolással egészült ki.

2021.09.26. 15:00 Bor és Dal Ünnepe – Népek Bordalai és Táncai

A korábbi évek hagyományaihoz híven egy összművészeti program szórakoztatja az érdeklődő közönséget.

A korábbi évek hagyományaihoz híven egy összművészeti program szórakoztatja az érdeklődő közönséget a XXV. Európai Bordalfesztivál záró eseményén. A nemes nedűk kortyolgatásához a zenetörténet legszebb bordalait hallgathatják a jelenlévők és ha kedvük van, még táncra is perdülhetnek.

Fellépő együttesek:

Bartók Béla Férfikar – Pécs
A MÁV-GÉPÉSZET Járműjavító Férfikara – Szolnok
Pécsi Egyetemi Kórus – Pécs
Misina Néptáncegyüttes – Pécs
Szóló: Bognár Szabolcs – bariton

2021.09.26. 20:00
Parno Graszt
Az egyik legeredetibb, tradicionális cigány zenét játszó zenekar.

Az egyik legeredetibb, tradicionális cigány zenét játszó zenekar a Nyíregyházától 15 km-re lévő Paszab faluból gyökerezik és az egy családból származó tagjai, a mai napig ott élnek.  A közel 30 éve létező banda igazán 2002-ben robbant be a köztudatba, amikor első lemezük a „Rávágok a zongorára” az európai rádiók által összeállított world music chart 7. helyére lőtte be magát. Azóta számtalan díjat, elismerést begyűjtöttek, zenéjükkel bejárták szinte az egész világot, koncerteztek Európa szinte összes országában, Kínában, Indiában, USA-ban, Mexikóban, Dél-Koreában, Izraelben, stb.

A zenekar alapvetően autentikus cigány zenét játszik, de számtalan saját szerzeményük, illetve egyedi feldolgozásuk is van (Quimby, AC/DC, stb. dalok). Koncertjeiken a semmihez sem fogható dinamikus előadásmódjukkal, a színpadról leáramló energiájukkal jellemzően szinte „felrobbantják a nézőteret”.

2016-ban a „Már nem szédülök” c. szerzeményük „A Dal” Eurovizíós Dalfesztivál válogatójának döntőjébe.

Retromuzsika.hu

Címlapkép: Rockbook.hu

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close