EgyébKiemelt

Több mint kétmilliárd forint értékű korszerűsítést hajtott végre idén a pécsi vízszolgáltató

Több mint kétmilliárd forint értékű fejlesztést hajtott végre hálózatán a Pécs és a környékbeli települések vízszolgáltatási feladatait ellátó, önkormányzati tulajdonban lévő Tettye Forrásház Zrt.

A vállalat közleményében azt írták, hogy rekordmennyiségű tervezett felújítást végzett el a cég: több mint tizenötezer méternyi korszerű vezetéket építettek be a szolgáltatás biztonságát veszélyeztető csövek helyére, föléjük pedig tizenhétezer négyzetméternyi területen létesítettek új útburkolatot.

A felújítások összértéke mintegy 2,126 milliárd forintot tett ki – jelezték.
Kitértek arra, hogy a víziközmű-felújítások szinte minden pécsi városrészt érintettek, és a munkák java a kiemelt városi projektekkel összehangolva zajlott, így a felújításokkal együtt járó elkerülhetetlen felbontások egy időben valósultak meg.

A felhasználók számára kevésbé látványos munkák is folytak a kúthálózaton, szennyvízátemelőkön, városi gépházakban, továbbá még a mecseki erdőben is húztak be vezetéket a szakemberek.     A közleményben jelezték, hogy Pécs minden évben jelentős összeget fordít a víziközmű-rendszer tervszerű korszerűsítésre, és a vállalat gördülő fejlesztési terve alapján 9,5 milliárd forint értékű felújítást valósított meg a városban. A cég közlése szerint január 3-ától folytatódnak a korszerűsítések.

 

MTI

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close